Rokovanie dnes poslanci otvoria diskusiou k hospodárskej mobilizácii

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 09:28 • 2 min
Rokovanie dnes poslanci otvoria diskusiou k hospodárskej mobilizácii

BRATISLAVA - Diskusiou k novele zákona o hospodárskej mobilizácii otvoria poslanci 2. deň 51. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Novela má umožniť prevod majetku štátu určeného na účely hospodárskej mobilizácie zo správy správcu majetku štátu do vlastníctva subjektu hospodárskej mobilizácie, ktorý je vo vlastníctve štátu. Správca majetku štátu podľa rezortu hospodárstva takto ušetrí finančné prostriedky, keďže náklady na servis, údržbu, odborné prehliadky a odborné skúšky zariadení, ktoré sú súčasťou tohto majetku, bude znášať nový vlastník. Nový vlastník musí byť subjektom hospodárskej mobilizácie a musí byť vo vlastníctve štátu, pričom takto prevedený majetok musí aj naďalej slúžiť na účely hospodárskej mobilizácie.

 

Poslanci prerokujú aj novelu zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy, na základe ktorej sa bude upravovať proces prípravy rozpočtu. Návrh rezortu financií okrem iného reaguje aj na významnejšie prepojenie národného rozpočtového procesu s procedúrami Európskej únie. Po novom by tak napríklad rezort financií nemal pripravovať východiská rozpočtu verejnej správy a predkladať ich na rokovanie vlády ako samostatný materiál, ale pri zostavovaní rozpočtu by sa vychádzalo z programu stability, ktorý kabinet schvaľuje a každoročne do konca apríla predkladá do Bruselu. Jeho súčasťou sú totiž podľa ministerstva financií aj všetky relevantné údaje dôležité na zostavenie rozpočtu verejnej správy vrátane určenia schodku rozpočtu verejnej správy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies