Rokovania o protiraketovom štíte NATO sa dostávajú do slepej uličky

NETKY.SK • 3 Máj 2012, 11:12 • 2 min
Rokovania o protiraketovom štíte NATO sa dostávajú do slepej uličky

Rokovania o protiraketovom štíte NATO sa dostávajú do slepej uličky - Politika Ruský minister obrany Anatolij Serďukov dnes varoval, že rokovania Moskvy a Washingtonu o plánovanej protiraketovej obrane Severoatlantickej aliancie sa dostávajú do slepej uli

slovakia

left justify in out

img

Ruský minister obrany Anatolij Serďukov dnes varoval, že rokovania Moskvy a Washingtonu o plánovanej protiraketovej obrane Severoatlantickej aliancie sa "dostávajú do slepej uličky". Serďukov sa vyjadril, že Rusko, USA a NATO nedokázali nájsť "vzájomne prijateľné" riešenie. 
      Dnes sa v Moskve začína Ruskom zvolaná dvojdňová medzinárodná konferencia o protiraketovej obrane, na ktorej sa zúčastnia predstavitelia 50 krajín sveta.
      USA trvajú na tom, že plánovaný protiraketový štít, ktorý bude rozmiestnený v Európe, nepredstavuje pre Rusko žiadnu hrozbu. Moskva odmieta tvrdenie Washingtonu, že ide výlučne o zmarenie prípadných hrozieb Iránu a iných darebáckych krajín a vyjadrila obavy, že cieľom štítu je napokon oslabiť odstrašujúcu jadrovú silu Ruska.
      NATO vyjadrilo ochotu spolupracovať na protiraketovom štíte s Ruskom, ale odmietlo návrh Moskvy, aby túto protiraketovú obranu viedli spoločne.
      "Nepovedala by som, že sme v slepej uličke...," uviedla v stredu na tlačovej konferencii v Moskve osobitná vyslankyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Ellen Tauscherová."Vieme, ktoré oblasti vyvolávajú obavy a otázky, ale pretože je množstvo z nich technických a iba niektoré politické, je dôležité, aby sme pokračovali v technických a expertných rozhovoroch a posúvali sa smerom k možnosti spolupráce v budúcnosti," povedala.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies