Rok 2014 bude pre letisko v Bratislave výrazne obchodným

NETKY.SK • 2 Január 2014, 13:26 • 2 min
Rok 2014 bude pre letisko v Bratislave výrazne obchodným

BRATISLAVA - Spoločnosť očakáva veľmi náročný rok vo všetkých oblastiach jej činnosti.

slovakia

left justify in out

Po roku 2013 v znamení konsolidácie bude rok 2014 pre letisko v Bratislave rokom výrazne obchodným. Tvrdí to generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík. Vedenie letiska je podľa neho rozhodnuté urobiť pre naplnenie svojich krátkodobých a strednodobých obchodných cieľov, hlavne v zabezpečovaní nových leteckých spojení, absolútne maximum.

"Firmu ako celok čaká veľmi náročný rok, a to vo všetkých oblastiach jej činnosti," načrtol Trhlík pre agentúru SITA vyhliadky bratislavského letiska v novom roku. Vyslovil pritom presvedčenie, že sa im všetky plány a ciele podarí splniť bez zvyšku. "Samozrejme, budeme aj naďalej uplatňovať firemnú politiku prísnej finančnej disciplíny na všetkých stupňoch riadenia a veríme, že udržíme pozitívny trend hospodárenia firmy," uviedol. 

Vedenie letiska v metropole SR sa chce zamerať na zvýšenie produktivity zamestnancov, ktorá je podľa riaditeľa pri niektorých stále veľmi nízka. "Chceme, aby zamestnanci chápali vykonávanie svojich pracovných povinností v duchu dnešnej doby a hlavne jej ekonomickej reality. Veľmi dlho tu pretrvával a stále ešte pretrváva názor, že keď bude firme najhoršie, tak štát pomôže," upozornil Trhlík. Toto myslenie a tento prístup sa podľa neho snažia meniť, ale nejde to tak rýchlo, ako by si predstavovali. "Snažíme sa zamestnancom vysvetliť, že súťažíme na trhu letiskových služieb, čo je mimoriadne náročný segment sám o sebe, nieto ešte v takej obrovskej konkurencii, ktorej čelíme," priblížil Trhlík. Ako dodal, preto je také dôležité, aby všetci chápali, čo a ako majú robiť. Zástupcovia letiska v Bratislave by o ďalších zásadných projektoch a novinkách jeho ďalšieho rozvoja chceli informovať v prvých mesiacoch roka 2014. 

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,428 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, keď Fond národného majetku SR spravuje 50,30 % akcií a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR 49,70 % akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies