Rodiny obetí zo Sewolu navštívili pred výročím miesto nešťastia

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 11:51 • 2 min
Rodiny obetí zo Sewolu navštívili pred výročím miesto nešťastia

JINDO - Deň pred prvým výročím potopenia juhokórejského trajektu Sewol navštívili stovky príbuzných obetí miesto tragédie. Na lodi ich priviezli presne tam, kde sa plavidlo 16. apríla 2014 aj so 476 ľuďmi na palube potopilo. Viac než 300 osôb neprežilo, medzi nimi najmä školáci, ktorí cestovali trajektom na výlet. Pozostalí rozsypali do mora kvety, pustili na hladinu papierové loďky a nahádzali pre svoje deti do vody obľúbené sladkosti.

slovakia

left justify in out

Preťažený trajekt Sewol sa potopil počas plavby z mesta Inčchon na ostrov Čedžu približne 20 kilometrov od južného pobrežia krajiny. Vyšetrovatelia tvrdia, že príčinou nešťastia bola kombinácia preťaženia, ilegálnej prestavby plavidla a neskúseného vedenia lode. K nešťastiu prispeli aj silné morské prúdy a v snahe vyhnúť sa im posádka uskutočnila príliš prudký manéver. Za vinných uznali a na niekoľkoročné tresty odsúdili 15 členov posádky, pričom kapitán dostal 36 rokov.


Pozostalí nedávno organizovali v Soule protestný pochod. Rodiny žiadajú od vlády nezávislé vyšetrenie nešťastia. Okrem toho tiež chcú, aby sa vytiahol vrak z dna mora, aby sa vytiahlo deväť stále nezvestným tiel cestujúcich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies