Rodine Ernesta Hemingwaya sa po polstoročí vrátili odcudzené parohy

NETKY.SK • 19 August 2016, 07:05 • 2 min
Rodine Ernesta Hemingwaya sa po polstoročí vrátili odcudzené parohy

BOISE - Rodine Ernesta Hemingwaya sa vrátili jelenie parohy, ktoré zo spisovateľovej rezidencie v meste Ketchum v americkom štáte Idaho pred viac ako polstoročím odcudzil novinár a spisovateľov vášnivý obdivovateľ Hunter S. Thompson.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok Jenny Emery Davidsonová z ketchumskej knižnice pre verejnosť, inštitúcie, ktorá pomáha pri katalogizácii a tiež uchovávaní položiek v dome slávneho spisovateľa.

 

 

Parohy podľa jej slov vrátila knižnici ešte skôr v auguste Anita Thompsonová, vdova po novinárovi Thompsonovi, pričom uviedla, že jej manžel ich krádež ľutoval.

 

Hunter S. Thompson prišiel do spisovateľovho domu v Idahu v roku 1964, aby spravil reportáž o tom, prečo sa jeho literárny idol na tomto mieste tri roky predtým - vo veku 61 rokov - zastrelil.

 

V reportáži, ktorú z miesta nakoniec napísal, sa spomínajú aj samotné jelenie parohy, visiace nad vchodom do spisovateľovho domu, Thompson však nijakým spôsobom nenaznačuje, že by si ich vzal.

 

Davidsonová uviedla, že o návrat parohov do Idaha sa zaslúžil historik Douglas Brinkley, ktorý bol oboznámený s ich príbehom a nedávno kontaktoval Anitu Thompsonovú. Tá ich s veľkou ochotou knižnici začiatkom augusta vrátila.

Trofej následne inštitúcia zaslala Hemingwayovmu vnukovi, žijúcemu v New Yorku, ktorý o ňu prejavil záujem.

 

Hemingway bol známym lovcom divej zveri, či však jeleňa ulovil sám alebo parohy dostal do daru, známe nie je.

Novinár Thompson ukončil svoj život podobne ako jeho literárny vzor. V roku 2005 sa totiž vo veku 67 rokov zastrelil vo svojom dome v americkom štáte Colorado.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies