Rodina zavraždenej maltskej novinárky žiada o stiahnutie hlavného vyšetrovateľa

NETKY.SK • 23 November 2017, 06:39 • 2 min
Rodina zavraždenej maltskej novinárky žiada o stiahnutie hlavného vyšetrovateľa

VALLETTA - Rodina zavraždenej investigatívnej maltskej novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej žiada, aby bol z objasňovania jej prípadu stiahnutý hlavný vyšetrovateľ.

slovakia

left justify in out

Odvoláva sa pritom na konflikt záujmov, ku ktorému podľa nej pri vyšetrovaní prípadu dochádza. Zástupca policajného komisára Silvio Valletta je totiž manželom Justyne Caruanovej, ktorá je ministerkou v maltskej vláde.

 

Právnici zastupujúci rodinu zosnulej novinárky napísali počas uplynulého víkendu policajnému komisárovi list, v ktorom ho žiadali, aby Vallettovi prípad v priebehu nasledujúcich troch dní odobral. Keďže nedostali žiadnu odpoveď, rozhodli sa v stredu požiadať o jeho stiahnutie maltský ústavný súd.

 

Členovia rodiny a dediči zavraždenej novinárky požadujú, aby súd stanovil, že úloha Vallettu pri vyšetrovaní presiahla objektivitu a nestrannosť potrebnú pri riešení takéhoto prípadu. Terčom kritických článkov Caruanovej Galiziovej bol pritom v minulosti ako samotný Valletta, tak i jeho manželka.

 

Caruanovú Galiziovú, známu 53-ročnú investigatívnu novinárku, blogerku a ostrú kritičku maltskej vlády - zabila 16. októbra bomba uložená v jej aute počas jazdy. K výbuchu došlo len niekoľko metrov od novinárkinho domu v dedine Bidnija.

 

Maltská vláda ešte koncom októbra ponúkla odmenu milión eur za informácie vedúce k osobám zodpovedným za jej zavraždenie a takisto úplnú ochranu každému, kto s týmito informáciami predstúpi.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies