Rodina Stevena Sotloffa: Nebudeme rukojemníkmi strachu

NETKY.SK • 4 September 2014, 06:35 • 2 min
Rodina Stevena Sotloffa: Nebudeme rukojemníkmi strachu

WASHINGTON - Rodina amerického novinára zavraždeného militantmi z hnutia Islamský štát uviedla, že Steven Sotloff zomrel, aby dal hlas tým, čo nehovoria. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Rodina Sotloffa ďalej zdôraznila, že nebude rukojemníkom strachu. "Nedovolíme našim nepriateľom, aby nás mali za rukojemníkov svojou jedinou zbraňou, ktorú vlastnia: strachom," povedal hovorca rodiny Barak Barfi vo vyhlásení z ich domova na Floride.

 

Sotloff sa podľa neho cítil byť povolaný na to, aby robil reportáže z arabského sveta a "nakoniec obetoval svoj život pre to, aby ich príbehy priniesol svetu". Video, ktoré zachytáva sťatie ďalšieho amerického novinára Stevena Sotloffa, sa na internete objavilo v utorok, dva týždne po nahrávke vraždy ďalšieho amerického novinára Jamesa Foleyho.
      

Sotloff, ktorý ako nezávislý žurnalista pracoval pre prestížne časopisy Time a Foreign Policy, zmizol v Sýrii v auguste 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies