Rodičia si prilepšia, zvýši sa im materská dávka

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 11:05 • 2 min
Rodičia si prilepšia, zvýši sa im materská dávka

BRATISLAVA - Rodičia si finančne prilepšia. Od dnešného dňa totiž nadobúda účinnosť novela zákona o sociálnom poistení, ktorou sa zvyšuje materská dávka.

slovakia

left justify in out

Právnu normu pripravilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, nakoľko sa k tomuto kroku zaviazala vláda vo svojom programovom vyhlásení. Novelou sa zvýši percentuálna sadzba materského zo súčasných 70 % denného vymeriavacieho základu na 75 %.

 

"Vplyvom predmetného opatrenia budú mať osoby poberajúce materské nárok na približne 100 % čistého príjmu, ktorý dosahovali pred vznikom nároku," skonštatovalo ministerstvo práce v predkladacej správe k novele s tým, že jej cieľom je zlepšiť finančnú situáciu rodín s deťmi.

 

Výška materského sa od 1. mája tohto roka upravuje aj tým rodičom, ktorí začali poberať materské pred 1. májom tohto roka a poberajú ho aj po 30. apríli 2017.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies