Rocková speváčka Shirley Manson z skupiny Garbage oslavuje 50 rokov

NETKY.SK • 26 August 2016, 09:08 • 2 min
Rocková speváčka Shirley Manson z skupiny Garbage oslavuje 50 rokov

LOS ANGELES - Škótska speváčka a skladateľka Shirley Manson, pôsobiaca v americkej rockovej skupine Garbage, sa dožíva dnes 50 rokov. Umelkyňa na sociálnej sieti Facebook poďakovala svojim priaznivcom za dlhodobú podporu, pričom svoju doterajšiu kariéru označila za "divokú, neobyčajnú jazdu".

slovakia

left justify in out

Mansonovej spevácky prejav je podľa augustového vydania magazínu Elle zvodný a zároveň melancholický, v kontraste s alternatívnym charakterom jej domovskej formácie, založenej v roku 1994 v meste Madison, štát Wisconsin. Skupina dosiaľ vydala šesť štúdiových albumov a bola sedemkrát nominovaná na hudobnú cenu Grammy.

 

Speváčka začala svoju dráhu pôsobením v domácich zoskupeniach Goodbye Mr. Mackenzie a Angelfish. Pozornosť médií si získala aj osobitým módnym štýlom, otvoreným vystupovaním a rebelantskými postojmi. Rodáčka z Edinburghu, označovaná za feministickú ikonu, účinkovala tiež v niekoľkých filmoch a seriáloch.

 

"Vek je iba informácia. Som už unavená z toho, že mi radia, aby som sa tvárila mladšie, než v skutočnosti som. Mám 50 rokov a žijem neuveriteľný život," vyhlásila jubilantka podľa zmieneného magazínu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies