Pre zamestnancov je nevyhnutné ovládať digitálne technológie

NETKY.SK • 16 September 2019, 16:0 • 2 min
Pre zamestnancov je nevyhnutné ovládať digitálne technológie

BRATISLAVA - Pre zamestnancov je nevyhnutné ovládať digitálne technológie. Myslí si to podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši.

slovakia

left justify in out

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu spustil v spolupráci s Digitálnou koalíciou Národný prieskum digitálnych zručností pracovnej sily na Slovensku, ktorého cieľom je pomôcť malým a stredným podnikom pri naštartovaním rozvoja digitálnych zručností ich zamestnancov.

 

„Sme svedkami rapídnych technologických zmien, a práve preto je pre každého zamestnanca nevyhnutné vedieť a efektívne využívať digitálne zručností v praxi a v každom odvetví. Aj preto je nevyhnutné aktívne zvyšovať povedomie verejnosti o možnostiach vzdelávania, o voľných pracovných miestach, ako aj o ďalších príležitostiach, ktoré sú pre ľudí k dispozícii vďaka ovládaniu „e-zručností“, uviedol vicepremiér Raši.


Predseda výkonného výboru Digitálnej koalície Mário Lelovský považuje spustenie prieskumu za dôležitý krok v oblasti celoživotného vzdelávania.

 

img

 

„Zamestnávatelia majú záujem rozvíjať celoživotné vzdelávanie zamestnancov, ale potrebujú najskôr zistiť, aké zručnosti aktuálne majú a v čom by sa mali zlepšiť. Prostredníctvom prieskumu chceme tiež preveriť, čo zamestnanci naozaj ovládajú a porovnať to s tým, čo by mali vedieť,“ upresnil Lelovský.

Zamestnávatelia malých a stredných podnikov, ktorí potrebujú zistiť stav kľúčových digitálnych zručností svojich zamestnancov, sa môžu do prieskumu ešte stále zapojiť.

 

Finálny zber dát potrvá do 30. septembra. Na základe získaných poznatkov sa uskutoční séria doplňujúcich skupinových interview s vybranými zástupcami slovenských malých a stredných firiem z rôznych regiónov. Výsledná diskusia pomôže upraviť podporné mechanizmy pre ďalší rozvoj digitálnych zručností zamestnancov. Výsledky prieskumu budú spolu s rozvojovými iniciatívami predstavené v prvom štvrťroku budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona