Robert Fico sa priznal. Povedal to zo žartu s tým, že ani nevie, k čomu sa má priznať

NETKY.SK • 26 November 2020, 14:48 • 2 min
Robert Fico sa priznal. Povedal to zo žartu s tým, že ani nevie, k čomu sa má priznať

Bývalý premiér Robert Fico dnes odpovedal na otázky novinárov predovšetkým v súvislosti so včerajšími medializovanými správami o bývalej štátnej tajomníčke.

slovakia

left justify in out

"Tam nie je nič komentovať, absolútne nič,“ povedal, že Jankovská nič nepovedala proti Smeru ani Ficovi. S Monikou Jankovskou riešil v prvom rade koordináciu sporov štátu a firiem. 

 

 

„S pani Jankovskou som sa veľakrát stretol,“ povedal s tým, že na to mal dôvod a riešili sa odborné veci. „Ja nevidím žiadny dôvod, prečo by som mal teraz vysvetľovať,“ povedal s tým, že ak na to nie je trestnoprávny dôvod, nebude vysvetľovať desiatky pracovných stretnutí. Trvá na tom, že zaujímala ich najmä možnosť vytvorenia úradu na ochranu spotrebiteľa.

 

„Pán Kočner je chválenkár,“ povedal Fico s tým, že Marián K. veľa vecí povedal, čo vybavil, ale nevybavil. „Nejako pozabúdate, že ja už nie som predsedom vlády,“ povedal s tým, že nemá dôvod vysvetľovať, prečo sa s niekým stretol, ale vylúčil, že by Kočnerovi niečo vybavoval v súvislosti s väzbou.

 

„K čomu sa mám priznať. Tak mi to už konečne povedzte,“ povedal Fico s úsmevom. „Pán redaktor, jediný krát som bol vypočúvaný ako podozrivý z trestného činu,“ povedal s tým, že išlo o prípad, keď mal Fico schvaľovať slová Milana Mazureka.

 

Fico zdôraznil, že sa nezaoberal ani zmenkami v TV Markíza, ani ničím, čo mala riešiť bývalá štátna tajomníčka. „Nemám dôvod ja komentovať súkromné stretnutia, ktoré boli, ale povedal som témy, ktoré sme konzultovali s pani Jankovskou,“ vysvetlil.

 

 

„V prípade pána Kočnera sa preukázalo mnohokrát, že si vymýšľal v tej Threeme,“ odpovedal na otázku, prečo sedia slová z Threemy, že v nejaký deň si Jankovskú predvolá Fico. „To sa ma môžete rovno spýtať, či som pil, alebo nepil kolu,“ dodal s úsmevom.

 

„Nemáme možnosť sledovať indiciduálne záujmy človeka v nejakých súkromných sporoch, ktoré prebiehajú. Neviem, kde lobovala,“ dodal s tým, že novinári sú dnes podľa neho sklamaný. „Ja sa teda priznám, ale povedzte mi, k čomu sa mám priznať,“ dodal.

 

Väzbu nazýva až ako mučiaci nástroj. Fico je presvedčený, že nástroj väzby sa veľmi zneužíva a človek je v nej zlomený psychicky.

 

 

Dodal, že ani ľudsky sa však nebojí, že NAKA mu zaklope na dvere. „Ja som človek, ktorý s Threemou nemá nič spoločné,“ dodal s tým, že ako s premiérom, ktorý slúžil v pozícii tretieho najvyššieho ústavného činiteľa sa tisíce ľudí v hostincoch o ňom vyjadrovali.

 

"Začína sa zneužívať väzba a tlačí sa na tých, čo tam sedia," povedal s tým, že toto sa bude musieť riešiť. "Ja sa nebojím, lebo nie je na to žiadny dôvod," zdôraznil, že sa nebojí, že si predvedú aj jeho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies