Hasiči vyhlásili zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov

NETKY.SK • 4 Júl 2022, 21:13 • 2 min
Hasiči vyhlásili zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov

BRATISLAVA – Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR Bratislavy vyhlásil čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov v lokalite Bratislavy. Platí od pondelka až do odvolania, informujú o tom hasiči na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov sa týka lesných pozemkov a ich ochranného pásma (50 metrov od hranice lesného pozemku) na území Bratislavy. V tejto súvislosti sa právnickým, ale aj fyzickým osobám – podnikateľom zakazuje vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov, zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde by mohlo dôjsť k vzniku požiaru, či spaľovať horľavé látky na voľnom priestranstve.

 

img

      

Fyzickým osobám sa zakazuje najmä fajčiť alebo používať otvorený oheň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov. Zároveň aj zakladať oheň na priestranstvách, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

 

img

      

Vlastníci lesa, správcovia v súvislosti s ochrannou lesa pred požiarom sú povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť najmä v dňoch pracovného pokoja a v mimopracovnom čase. Zároveň musia zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na dostupnom mieste v závislosti od plošnej výmery lesa, udržiavať lesnú dopravnú sieť a zdroje vody na hasenie požiarov.

 

img

 

Okrem toho majú tiež podľa hasičov zabezpečiť, aby každý pracovný stroj používaný pri spracovaní dreva a zvyškov po ťažbe bol vybavený aspoň jedným prenosným hasiacim prístrojom vhodného druhu s hmotnosťou náplne hasiacej látky najmenej päť kilogramov.

 

Možno vás zaujme: Pri úniku chlóru sa zranilo najmenej 300 ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies