AKTUALIZOVANÉ VIDEO Robert Fico je pripravený podať demisiu, ak prezident splní jeho požiadavky

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 19:13 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Robert Fico je pripravený podať demisiu, ak prezident splní jeho požiadavky

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) je pripravený odstúpiť z funkcie.

slovakia

left justify in out

Na stredajšej tlačovej konferencii to oznámili lídri vládnej koalície. Premiér Robert Fico je pripravený podať demisiu, ak prezident SR Andrej Kiska bude akceptovať jeho podmienky.

 

Informoval o tom premiér Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia s predsedom NR SR Andrejom Dankom a podpredsedom NR SR Bélom Bugárom (Most-Híd).

 

Robert Fico je pripravený podať demisiu už vo štvrtok (15.3.), po rokovaní s prezidentom SR Andrejom Kiskom, má však tri podmienky. Hlava štátu bude rešpektovať, že nového premiéra nominuje Smer-SD, že bude rešpektovať koaličnú zmluvu troch strán a výsledky parlamentných volieb, podľa ktorých má súčasná koalícia efektívnu väčšinu.

 

Robert Fico sa domnieva, že ak by v súčasnej situácii došlo na Slovensku k predčasným parlamentným voľbám, sprevádzal by ich chaos a nestabilita. "Je dôležité, aby súčasná vládna koalícia naďalej napĺňala svoj mandát od voličov. SR je v dobrej kondícii, čo je aj zásluhou súčasnej vládnej koalície. Preto je našou povinnosťou aj naďalej napĺňať vôľu ľudí a neodovzdať štát opozičným amatérom a krikľúňom," odkázal Fico s tým, že on osobne je preto ochotný urobiť maximum.

 

Líder Mosta-Híd Béla Bugár si rozhodnutie Fica cení. "Nová vláda, nová zodpovednosť a pokračovanie v tom, čo sme začali pred dvoma rokmi," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies