Ripple chce vstúpiť na čínsky trh a urýchliť medzinárodné platby

NETKY.SK • 16 August 2018, 14:30 • 2 min
Ripple chce vstúpiť na čínsky trh a urýchliť medzinárodné platby

SAN FRANCISCO – Spoločnosť Ripple zvažuje vstup na čínsky trh so svojou technológiou distribuovanej knihy (DLT) na medzinárodné platby.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jeremy Light, viceprezident strategických účtov Európskej únie v spoločnosti Ripple, povedal, že sa snažia vstúpiť na čínsky trh s cieľom urýchliť medzinárodné platby prostredníctvom DLT. "Čína je určite krajinou a oblasťou nášho záujmu," povedal Light.

 

img

Jeremy Light

 

Zatiaľ čo technológia blockchain je základom kryptomien, sieť spoločnosti Ripple bola pôvodne určená na urýchlenie spracovania platieb, čo pritiahlo pozornosť viac ako 100 finančných inštitúcií. Napriek tomu, že portfólio spoločnosti Ripple zahŕňa popredných hráčov z oblasti finančného priemyslu, ako sú UniCredit, Santander, UBS a iné, bude pravdepodobne čeliť silnej konkurencii lokálnych firiem, ktoré tiež ponúkajú platobné riešenia.

 

Ripple pokúsil vstúpiť na čínsky trh už vo februári prostredníctvom partnerstva s čínskym poskytovateľom platobných služieb LianLian, aby ponúkol rýchlejšie a lacnejšie medzinárodné transakcie svojim zákazníkom v USA, Európe a Číne.

 

img

 

Technologický gigant Tencent nedávno implementoval pilotný blockchain ekosystém pre faktúry, čo umožnilo vydanie prvej digitálnej faktúry v Číne na blockchaine. Je to jediný projekt svojho druhu, ktorý získal oficiálny súhlas Štátnej správy daní a bol navrhnutý pre komplexné využívanie spotrebiteľmi, obchodníkmi a daňovými úradmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies