Rio de Janeiro predstavilo súbor trinástich plagátov

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 11:20 • 2 min
Rio de Janeiro predstavilo súbor trinástich plagátov

RIO DE JANEIRO - Väčšina olympijských hier si vystačila s jedným oficiálnym plagátom, Rio de Janeiro ich má trinásť.

slovakia

left justify in out

Súbor diel od trinástich rôznych umelcov predstavili v utorok na vernisáži v Múzeu zajtrajška, v modernej budove španielskeho architekta Santiaga Calatravu v obnovenej prístavnej časti mesta. Medzi trinástimi autormi je aj jedna cudzinka - Olga Amaralová z Kolumbie. Zvyšok tvoria Brazílčania, ale každý s iným zameraním. Napríklad Eduardo Kobra patrí k významným predstaviteľom street artu, Juarez Machado je maliar, Gringo Cardia umelecký architekt. "V Brazílii je nesmierne ťažké vybrať jedného umelca, ktorý by reprezentoval olympijské hry a vytvoril jeden oficiálny plagát. Chceme ukázať, že naša kultúra a krajina majú veľa rôznorodých koreňov, sú farebnou, žiarivou a nádhernou zmesou ľudí rôzneho pôvodu," povedala riaditeľka OH 2016 pre kultúru Carla Camuratiová.


Plagáty budú súčasťou expozície do 22. júla. Potom ich premiestnia do olympijského komplexu Deodoro a po skončení OH si ich rozoberú tunajšie školy. "Tvoria kolekciu. Každý plagát je inej chuti, každý reprezentuje jedného umelca, jednu časť krajiny," dodala Camuratiová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies