Rimsevics: Grécko si v referende zvolilo odchod z eurozóny

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 15:03 • 2 min
Rimsevics: Grécko si v referende zvolilo odchod z eurozóny

RIGA - Grécko si v nedeľnom referende samo zvolilo odchod z eurozóny, keď grécki občania jasne odmietli reformné návrhy, ktoré pripravili veritelia.

slovakia

left justify in out

V utorok to povedal guvernér lotyšskej centrálnej banky a predstaviteľ Európskej centrálnej banky Ilmars Rimsevics. "Grécky národ bol statočný a sám si zvolil odchod z eurozóny,“ povedal Rimsevics pre lotyšskú verejnoprávnu rozhlasovú stanicu. "Celkový efekt je ten, že vidíme, že keď štát nedodržiava sľuby, nerobí nevyhnutné domáce úlohy, môže sa jedného dňa ocitnúť mimo eurozóny,“ povedal. "To znamená, že eurozóna by sa mohla stať silnejšou,“ doplnil.

 

Pri referende o prijatí podmienok medzinárodných veriteľov hlasovalo v nedeľu v Grécku proti, teda "nie", 61,31 zúčastnených voličov. Hlasy "áno" odovzdalo 38,69 percenta zúčastnených. Vyplýva to z údajov, ktoré po sčítaní všetkých hlasovacích lístkov zverejnilo grécke ministerstvo vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies