Richter chce zakázať pracovníkov z tretích krajín v podnikoch so štátnou pomocou

NETKY.SK • 24 Január 2018, 13:38 • 2 min
Richter chce zakázať pracovníkov z tretích krajín v podnikoch so štátnou pomocou

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter chce, aby podniky, ktoré dostanú akúkoľvek formu štátnej pomoci, mohli zamestnávať len občanov Slovenska, resp. ďalších krajín EÚ, nie však občanov tretích krajín. Minister to oznámil po stredajšom rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

"O tomto budeme diskutovať a som presvedčený, že aj v krátkom čase to budeme legislatívne riešiť," vyhlásil Richter.

Minister pripustil, že bude možnosť individuálneho posúdenia niektorých situácií, i tak by však pracovníci EÚ mali absolútnu prioritu. Podľa neho podobná úprava funguje už v ČR.

Šéf rezortu hospodárstva Peter Žiga proti takýmto obmedzeniam nie je. "Nám v prvom rade ide o to, aby ľudia zo Slovenska mali dostatok práce," zdôvodnil. "Som za to, aby firmy fungovali, ale aby prácu si hľadali naši ľudia," dodal.

Richter tiež avizoval, že štátna podpora by už v budúcnosti nemala smerovať na západné Slovensko. Naopak, mala by smerovať na stred a východ krajiny, kde sú ešte stále nevyužité pracovné sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies