Riaditeľ RTVS: Zvýšenie koncesií je kľúčové

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 16:15 • 2 min
Riaditeľ RTVS: Zvýšenie koncesií je kľúčové

BRATISLAVA - Zvýšenie tzv. koncesionárskych poplatkov je podstatné pre rozvoj verejnoprávneho televízneho a rozhlasového vysielania na Slovensku, tvrdí to vedenie RTVS aj niektorí členovia mediálneho výboru parlamentu.

slovakia

left justify in out

Ako pre médiá po dnešnom rokovaní Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá povedal generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Václav Mika, či sa úhrady za vysielanie RTVS zvýšia za jeho vedenia, teda do augusta budúceho roka, alebo po skončení jeho funkčného obdobia “nie je samozrejme jedno, ale je kľúčové, že to bude“.

 

Vyjadrenie ministra kultúry Mareka Maďariča (Smer-SD) o tom, že presadenie zvýšenia koncesionárskych poplatkov považuje za kľúčový cieľ, považuje šéf RTVS “za principiálnu vec“, v ktorej sa minister postavil za RTVS.

 

“V každom prípade mám koncepciu a mandát do augusta budúceho roku a ten mandát využijem, a samozrejme, mám mandát pracovať na zvýšení úhrad. Obidva mandáty sa budem snažiť využiť čo najlepšie,“ dodal Mika.

 

Zástupca Slovenskej národnej strany (SNS) v mediálnom výbore a jeho podpredseda Karol Farkašovský tvrdí, že nejde o krízu vo vládnej koalícii, ide o diskusiu. “Ja osobne nemám problém so zvýšením koncesionárskych poplatkov, lebo viem z vlastnej skúsenosti , ako sa pracovalo v podkapitalizovanom rozhlase a podkapitalizovanej verejnoprávnej televízii. Samozrejme, v politickej rovine ako poslanec, ktorý dostal mandát občanov, mám právo sa opýtať manažmentu RTVS, čo vlastne za zvýšený koncesionársky poplatok divákovi a poslucháčovi ponúkne,“ povedal pre médiá po dnešnom rokovaní výboru Farkašovský.

 

Navrhol, aby sa výbor mimoriadne zišiel na rokovaní venovanom výlučne otázke verejnoprávnych médií, ich financovaniu, programovej stratégii a vízii. Počas diskusie vo výbore konštatoval, že debata, ktorú “rozvírila SNS“ považuje za absolútne legálnu.

 

Objektivitu spravodajstva posudzujú diváci a poslucháči RTVS a nikto podľa Farkašovského nespochybňuje potrebu verejnoprávnych médií. Verí, že diskusia vo vládnej koalícii prinesie konsenzus, “ktorý bude vhodný a prijateľný tak pre verejnosť, ako aj pre RTVS, ako aj pre manažment, aj pre všetkých“.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies