Riaditeľ SIS Mitrík nepríde kvôli majetkovému priznaniu o polročný plat

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 07:39 • 2 min
Riaditeľ SIS Mitrík nepríde kvôli majetkovému priznaniu o polročný plat

Riaditeľ SIS Mitrík nepríde kvôli majetkovému priznaniu o polročný plat

slovakia

left justify in out

img

Riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Karol Mitrík nepríde v súvislosti so svojím majetkovým priznaním o šesť mesačných platov. Výboru Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií totiž stačilo Mitríkovo vysvetlenie ohľadom priznania.
      Sankciu by šéf SIS dostal, keby sa potvrdili informácie, že nielenže majetkové priznanie podal neskoro, ale neuviedol v ňom ani nehnuteľný majetok, ktorý vlastní. Výbor si vysvetlenie v súvislosti s majetkovým priznaním a spomínanými informáciami vyžiadal od Mitríka koncom marca.
      Poslanec Alojz Přidal (KDH) vtedy uviedol, že ho prekvapilo, že riaditeľ SIS nevlastní podľa priznania žiaden nehnuteľný majetok. "Neviem, či pán Mitrík spáva v stane alebo v automobilovom prívese," poznamenal poslanec, ktorý pochybuje o tom, že by Mitrík nemal napríklad dom. Pripustil, že je možné, že ho mohol prepísať na manželku, čo sa dnes podľa jeho slov bežne robí.
      Mitríkovi uložil výbor pokutu vo výške jedného mesačného platu už v decembri minulého roka. Dôvodom bolo neskoré podanie majetkového priznania. Toto rozhodnutie napadol šéf SIS na Ústavnom súde SR, ktorý dal za pravdu výboru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies