Rezort dopravy zrušil tender na poradenstvo pre eurofondy

NETKY.SK • 8 Január 2015, 13:32 • 2 min
Rezort dopravy zrušil tender na poradenstvo pre eurofondy

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy zrušilo verejnú súťaž na komplexné poradenstvo pri implementácii Operačného programu Doprava 2007 - 2013 (OPD) a príprave Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 - 2020 (OPII).

slovakia

left justify in out

Predpokladaná cena za poskytovanie uvedených služieb počas dvadsiatich mesiacov bola 5,03 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Dôvodom zrušenie tendra, zverejneného vlani v apríli, je zmena pôvodných podmienok počas priebehu verejného obstarávania. "Ministerstvo dopravy v tejto chvíli analyzuje možnosti, resp. potreby na vypísanie novej súťaže," uviedol vo štvrtok pre agentúru SITA rezortný hovorca Martin Kóňa. 

 

Ministerstvo plánovalo poradenstvo pre eurofondy v doprave financovať v rámci technickej pomoci zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. "Zmena podmienok sa týka najmä skutočnosti, že došlo k zmene rozsahu predmetu zákazky, ktorý verejný obstarávateľ zadefinoval v predmetnej súťaži," zdôvodnil rezort dopravy zrušenie súťaže. Zmenou rozsahu predmetu zákazky bola vypustená jedna z oblastí zadefinovaných vo zverejnených súťažných podkladoch v rámci cieľov a aktivít projektu, resp. zákazky. 

 

"Nakoľko predmetná zmena súvisí aj s určenými kritériami na hodnotenie ponúk a spôsobom ich uplatnenia, nie je možné spravodlivo požadovať plnenie v pôvodnej cene a za pôvodných podmienok voči úspešnému uchádzačovi," oznámilo ministerstvo. Súťaž bolo povinné zrušiť, aby boli zachované princípy verejného obstarávania, najmä rovnakého zaobchádzania a nediskriminácie voči záujemcom alebo uchádzačom, ktorí by mohli prejaviť záujem.

 

Rezort dopravy po vyhlásení súťaže vlani tvrdil, že poradenstvo pre OPD je nevyhnutné aj vo zvyšnom období eurofondov 2007 - 2013. V ňom je možné peniaze dočerpať do konca roku 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies