Režisér a scenárista Colin Trevorrow reagoval na petíciu za jeho nahradenie

NETKY.SK • 13 Január 2016, 16:07 • 2 min
Režisér a scenárista Colin Trevorrow reagoval na petíciu za jeho nahradenie

LOS ANGELES - Americký scenárista a režisér Colin Trevorrow reagoval na petíciu, ktorá žiada, aby ho na režisérskej stoličke plánovanej deviatej epizódy vesmírnej ságy Hviezdne vojny nahradil George Lucas. Tridsaťdeväťročný filmár iniciatívu označil za vtipnú.

slovakia

left justify in out

"Videl som to a bolo to v deň, keď som bol vo firme LucasFilm a všetkým rozprával, ako chceme dať filmu nápaditosť, čistú kreativitu a odvážnosť, ktoré týmto filmom dal George," uviedol pre reláciu Entertainment Tonight.

 

Ako tiež rodák zo San Francisca povedal, nebojí sa, že uvedie divákov do rozpakov tým, že urobí niečo šialené. "Keď George Lucas nakrútil Hviezdne vojny, veľa ľudí ich považovalo za šialené. Keď sa pokúsite zhrnúť dej - ak ste nikdy nepočuli o Hviezdnych vojnách, tak poviete, že je to o nejakom hrdinovi. Jeho otec je polovičný robot, ktorý ale vie čarovať. A tiež je v nich chlapík, čo vie lietať s vesmírnou loďou. A za priateľa má psa. Znie to bláznivo," vyjadril sa Trevorrow. "No je to najlepší príbeh, aký kto rozpovedal. Ja len chcem uchopiť tento druh nápaditosti a kreativity, ktorú tomu Lucas dal," doplnil.

 

Petíciu za nahradenie Trevorrowa Lucasom vytvoril istý Yuri Luiz z Brazílie. Ako uviedol, obracia sa na spoločnosti The Walt Disney Company a LucasFilms a prezidentku LucasFilms Kathleen Kennedy so žiadosťou, aby namiesto Trevorrowa najali 71-ročného Lucasa, ktorý je tvorcom obľúbenej ságy a režisérom epizód Nová nádej (1977), Skrytá hrozba (1999), Klonovaní útočia (2002) a Pomsta Sithov (2005). “Nemáme problém s Colinom Trevorrowom, no nie je to správny chlap na režírovanie deviatej epizódy,” zdôvodnil Luiz svoje pohnútky. “Najať Georgea Lucasa ako režiséra deviatej epizódy by bolo perfektným spôsobom, ako ukončiť novú trilógiu,” napísal tiež. Petíciu od spustenia podpísalo viac ako dvadsaťdvatisíc ľudí.

 

Colin Trevorrow odštartoval kariéru krátkym filmom Home Base (2002), no slávu mu priniesol až film Vlastná zbraň podmienkou (2012). Vlani prišiel do kín jeho film Jurský svet, ktorý v kinách po celom svete doteraz utŕžil takmer 1,67 miliardy amerických dolárov. Deviata epizóda Hviezdnych vojen v jeho réžii by sa mala dostať na plátna kín v roku 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies