Rezešovej mama je s domácim väzením veľmi spokojná, susedov otravujú novinári!

NETKY.SK • 25 November 2013, 17:39 • 2 min
Rezešovej mama je s domácim väzením veľmi spokojná, susedov otravujú novinári!

BUDAPEŠŤ - Časť zahraničných médií vyjadrila takisto obrovské pobúrenie z toho, že Slovenka Eva Varholíková-Rezešová, ktorú prvostupňový budapeštiansky súd odsúdil minulý piatok na šesť rokov väzenia za spôsobenie vlaňajšej dopravnej nehody so štyrmi obeťami, trávi čas namiesto väzenia v domácej väzbe v luxusnom byte v maďarskej metropole.

slovakia

left justify in out

Konštatovalo to dnes internetové vydanie denníka Bors, podľa ktorého je však matka odsúdenej z pochopiteľných dôvodov veľmi spokojná. Bors sa téme venuje v článku s titulkom, ktorý zdôrazňuje, že matka odsúdenej Slovenky oslavuje rozhodnutie maďarského súdu. Periodikum si všíma aj reakcie slovenských a českých médií.

Advokát László Hegedüs v súvislosti s možným ďalším vývojom po vynesení právoplatného rozsudku uviedol, že maďarské orgány zvyčajne umožnia, aby si zahraničný odsúdený odsedel trest vo svojej vlasti. "Požiadať o to maďarské ministerstvo spravodlivosti bude môcť odsúdená, jej obhajca, prípadne rodina," dodal Hegedüs.

Keďže voči prvostupňovému verdiktu sa odvolali prokurátor i obhajca, bude súdny proces pokračovať až do vynesenia právoplatného rozsudku na odvolacom súde. Slovenku Okresný súd v Gödöllö po vynesení rozsudku, ktorý zatiaľ nenadobudol právoplatnosť, prepustil z vyšetrovacej väzby a nariadil domácu väzbu. Prokurátor sa odvolal aj voči rozhodnutiu o domácej väzbe. Ak súd odvolaniu vyhovie, pôjde Eva Varholíková-Rezešová späť do väzenia.

Viaceré maďarské médiá počas víkendu uviedli, že "slovenská milionárka" plánuje nasťahovať svoje dve deti do apartmánu v XIII. budapeštianskom obvode, v ktorom je v domácom väzení. Deti by mali v maďarskom hlavnom meste navštevovať aj školu, uviedol denník Népszava.

Bulvárny denník Blikk v nedeľu podrobne popísal prípravy príbuzenstva na oslavy pri príchode Slovenky po poldruha roka trvajúcom pobyte vo vyšetrovacej väzbe do luxusného obytného parku. 

Blikk konštatoval, že zrejme rodina vedela o rozhodnutí o domácej väzbe, pretože pod vedením matky odsúdenej po príchode zo súdu členovia príbuzenstva horúčkovite nosili do apartmánu šatstvo a mnoho ďalších vecí vrátane drahého luxusného kávovaru.

Novej susedke sa ale vôbec netešia obyvatelia obytného bloku, ktorým prekáža, že na každom kroku ich obťažujú zvedaví novinári, dodal denník.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies