Republikán Rick Perry oficiálne oznámil kandidatúru na prezidenta

NETKY.SK • 15 August 2011, 11:31 • 2 min
Republikán Rick Perry oficiálne oznámil kandidatúru na prezidenta

Republikán Rick Perry oficiálne oznámil kandidatúru na prezidenta

slovakia

left justify in out

img

Guvernér štátu Texas Rick Perry dnes oficiálne oznámil, že sa bude v Republikánskej strane uchádzať o nomináciu na kandidáta pre prezidentské voľby v roku 2012.
      "Uchádzam sa o prezidentský úrad a verím, že vyhrám," povedal Perry počas príhovoru k svojim prívržencom v Charlestone v americkom štáte Južná Karolína.
      Perry kritizoval zahraničnú politiku prezidenta Baracka Obamu. Vyhlásil, že bude úspešnejší pri vytváraní nových pracovných miest ako Obama. Do Washingtonu pôjde splniť si svoju povinnosť, nie získavať priateľov. Terajšie hlavné mesto USA chce urobiť pre život Američanov čo najviac "bezvýznamné".
      V príspevku na novej internetovej stránke svojej kampane Perry napísal, že "postavenie Ameriky vo svete je v nebezpečenstve, a to nielen pre katastrofálnu ekonomickú politiku, ale aj pre nesúvislý chaos, ktorému sa hovorí zahraničná politika". Veľká krajina ako USA si vyžaduje "lepšie riadenie" a "obnovený národ potrebuje nového prezidenta".
      Najnovšie prieskumy ukázali, že Perry zaostáva len o niekoľko percentuálnych bodov za doteraz najobľúbenejším republikánskym prezidentským kandidátom Mittom Romneylm.
      Najmä od konzervatívnych republikánov by mohol získať Perry veľa hlasov. Títo kritizujú Romneyho za jeho liberálny postoj k otázkam potratov a práv homosexuálov. Perry potraty a rovnaké práva pre homosexuálne páry odmieta. Evanjelikálni kresťania, ktorí hrajú v republikánskej členskej základni dôležitú úlohu, nedôverujú Romneymu aj preto, že je Mormón.
      Niektorí republikáni sa však obávajú, že Perry by mohol svojimi veľmi konzervatívnymi názormi odstrašiť umiernených stúpencov svojej strany.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies