REPORTÁŽ: To najlepšie z Oktagon 11!

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 15:57 • 2 min
REPORTÁŽ: To najlepšie z Oktagon 11!

OSTRAVA - OKTAGON 11 je úspešne za nami! Ostravská Ostravar aréna hostila rekordnú československú show. Vôbec prvýkrát domáca MMA akcia pritiahla do haly neuveriteľných 11.350 divákov, ktorí si takmer 6 hodín užívali dokonalú show a hlavne atraktívne zápasy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celkovo z 12 zápasov skončili iba 3 na body, inak sa 9 zápasov ukončilo na tvrdé KO alebo na nekompromisné submisie pred limitom. 

 

img

 

Hneď prvá časť turnaja, Prelims kartu, odštartovali okulahodiace výkony bojovníkov. V prvom zápase si bez väčšich problémov poradil Tomáš Linh Le Sy so svojím slovenským súperom. 

 

img

 

O veľké prekvapenie sa postaral poľský talent Mateus Legierski, ktorý zobral zápas na poslednú chvíľu. Dokázal poraziť favorizovaného Michala Konráda už v prvom kole. Svoje kvality a veľké ambície potvrdil šampión tretej série reality show OKTAGON Výzva, Karol Ryšavý. Ten s veľkým prehľadom porazil skúseného Jaroslava Jartima v prvom kole na škrtenie. 

 

img

 

Adeptom na najlepší zápas večera bola bitka českého Tomáša Kuželu a Roba Pukača zo Slovenska. Reprezentant OFA zvíťazil v treťom kole na technický knokaut a po svojom návrate si pripísal už druhú výhru v rade. 

 

img

 

Strhujucími výkonmi a s elektrizujúcou atmosférou pokračovala aj hlavná karta, ktorá mala pre divákov šest zápasov. V tom prvom vyrazil divákom dych účastník prvej série OKTAGON Výzva, Milan Ďatelinka. Ten porazil dovtedy neporazeného Miroslava Broža už v prvom kole na KO. Aj keď bol český bojovník po zápase z klietky vynášaný na nosítkách, o nič vážne našťastie nešlo. 

 

img

 

V ďašlom zápase išli domácí fanúšikovia do varu. Na radu totižto prišla očakávaná bitka o Ostravu. Tú nakoniec ovládol Václav Mikulášek, ktorý svojho súpera nepustil do zápasu a dokázal ho uškrtiť už v prvom kole. Všetkým dokázal, že sa s ním v strednej váhe musí počítať. 


Premiéry v OKTAGON MMA sa dočkal aj európsky šampión JayJay Gottvald. Len pár dní pred zápasom sa mu zranil pôvodný súper a musel sa uspokojiť s náhradou v podobe neporazeného Mantasa Zakauskase. Ten sa s pozíciou outsidera popasoval skvele a skúsenejšiemu súperovi zdatne vzdoroval celých 15 minút. Tento litovský bojovník si bezhlavo išiel pre víťazstvo. Gottvald však snahu aj vôľu súpera kontroloval a tešil sa z víťazstva na body.


Neskutočný obrat vykúzlil z rukáva maďarský supertalent Máté Kertesz. Po extrémne náročnom prvom kole, kedy zinkasoval veľa tvrdých úderov, zmenil v druhom kole taktiku a svojho súpera ukončil na zemi.

 

img


Ťažko uveriť, že po takých akčných zápasoch boli na rade ešte dva hlavné ťaháky. Mnohými očakávaná a mnohými zatracovaná odveta medzi Milošom Petrášekom a Jeremy Kimballom síce dopadla rovnako ako v O2 aréne - víťazstvom amerického veterána UFC, avšak Miloš Petrášek predviedol úctyhodný výkon a veľa dobrých momentov. Kimball si teda odniesol víťazstvo na body a taktiež chuť na zápas s Attilom Véghom, ktorým by chcel pomstiť svojho kamaráta.

 

Celý večer zavŕšila titulová bitka o "Kráľa Welterovev váhy" medzi domácim Ružovým Panterom Kozmov a diskutovaným rebelom Pirátom Krištofičom. Zo začiatku jasne dominoval šampión Kozma, ale ako šiel čas a minúty boli dlhšie a dlhšie, začal sa do zápasu dostávať aj Krištofič. Po dvadsaťpäť minútovej vojne si víťazstvo na body a svoju prvú úspešnú titulovú obhajobu pripísal domáci David Kozma.

 

img


V exkluzívnom video – rozhovore sme vyspovedali Karlosa Vémolu, Roberta Pukáča, Samuela Pirát Krištofiča a Milana Ďatelinku o ich pocitoch tesne po zápasoch.

 

Viac sa dozviete vo videu:

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies