Módna značka Chanel investuje do spoločnosti zameriavajúcej sa na zelenú chémiu

NETKY.SK • 11 Jún 2019, 16:47 • 2 min
Módna značka Chanel investuje do spoločnosti zameriavajúcej sa na zelenú chémiu

BOSTON - Spoločnosť Evolved By Nature (so sídlom v Bostone, štáte Massachusetts, ktorú v roku 2013 založili Dr. Gregory Altman a Dr. Rebecca Lacoutureová), s radosťou oznamuje, že firma Chanel sa rozhodla investične podporiť jej technológie v rámci stratégie podpory zelených technológií.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Evolved by Nature je priekopníkom vedeckých metód v pozadí výroby hodvábu a z jej dielní pochádza vynález čistého, prírodného hodvábu v tekutej forme s názvom Activated Silk™.

 

Keď sa hodváb Activated Silk rozpustí vo vode, je možné ho spájať s rôznymi materiálmi kvôli prirodzenému posilneniu vlastností tkaniny a rozširovaniu trvalo udržateľných metód výroby.

 

„Sme nadšení, že sme získali podporu od značky Chanel. Bude to pre nás znamenať mnoho výhod plynúcich z dlhodobých skúseností zo sektora módy a krásy, ktoré Chanel za dlhé roky nadobudol. Využijeme ich najmä pri urýchlení komercializácie chemickej platformy výroby nášho prírodného hodvábu Activated Silk™," hovorí zakladateľ a generálny riaditeľ Greg Altman.

 

Toto partnerstvo umožní obom spoločnostiam Chanel a Evolved By Nature spoločne preskúmať možnosti vytvorenia inovatívnych materiálov a prísť s mechanickými aj optickými vylepšeniami rôznych tkanín v súlade s ambíciami značky Chanel vytvárať najmodernejšie materiály výnimočnej a jedinečnej kvality.

 

 

O značke Evolved By Nature

 

Evolved By Nature™ je spoločnosť zameriavajúca sa na zelenú chémiu s cieľom vytvárať produkty, ktoré budú mať lepšie vlastnosti, budú zdravšie pre ľudí a pre našu planétu. Spoločnosť má sídlo v Bostone, štáte Massachusetts a jej chemická platforma sa odvíja od patentovanej technológie čistého hodvábu v tekutej forme s názvom Activated Silk™.

 

Activated Silk, kompletne prírodná a trvalo udržateľná technológia, nahrádza mnohé drsné, skryté syntetické polyméry, plasty a aditíva, ktoré sa doposiaľ bežne využívali pri výrobe produktov v odvetviach ako sú odevy, osobná starostlivosť či zdravotnícky materiál. Activated Silk je možné konfigurovať na desiatky rôznych molekulárnych zložení pre dosiahnutie žiaducich výsledkov. 

 

Odborníci na hodváb, Dr. Gregory Altman a Dr. Rebecca Lacoutureová, založili spoločnosť Evolved By Nature v roku 2013 pomocou investícií rôznorodej skupiny investorov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona