Do rieky Yellowstone v USA spadol vlak prevážajúci asfalt a síru

NETKY.SK • 25 Jún 2023, 15:30 • 2 min
Do rieky Yellowstone v USA spadol vlak prevážajúci asfalt a síru

WASHINGTON - V severoamerickom štáte Montana sa v sobotu zrútil most ponad riekou Yellowstone, v dôsledku čoho do rieky spadol nákladný vlak prevážajúci asfalt a síru.

slovakia

left justify in out

V severoamerickom štáte Montana sa v sobotu zrútil most ponad riekou Yellowstone, v dôsledku čoho do rieky spadol nákladný vlak prevážajúci asfalt a síru. Informovala o tom agentúra AP. Podľa Andyho Garlanda - hovorcu železničnej spoločnosti, ktorá danú trať prevádzkuje - posádka vlaku neutrpela pri nehode žiadne zranenia.

 

Do rieky spadlo niekoľko cisternových vozňov, pričom z niektorých začala do vody vytekať žltá kvapalina. Príčina incidentu zatiaľ nebola zistená. Nedávne výdatné dažde spôsobili rozvodnenie rieky Yellowstone, nie je však jasné, či to zapríčinilo aj zrútenie mosta. Minulý rok boli na rieke zaznamenané rekordné záplavy, ktoré spôsobili rozsiahle škody v Yellowstonskom národnom parku a priľahlých mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies