REPORTÁŽ: Peter Pellegrini: Výsledok odvolávania robí z Kollára jedného z najslabších šéfov NRSR

NETKY.SK • 7 Júl 2020, 19:28 • 2 min
REPORTÁŽ: Peter Pellegrini: Výsledok odvolávania robí z Kollára jedného z najslabších šéfov NRSR

BRATISLAVA - To, že v hlasovaní o odvolaní Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie predsedu parlamentu ho podporilo len 46 poslancov znamená, že je jedným z najslabších šéfov parlamentu.

slovakia

left justify in out

 

V reakcii to uviedol podpredseda parlamentu Peter Pellegrini. Skupina opozičných poslancov okolo Pellegriniho sa nezúčastnila na hlasovaní, aby nezvyšovala kvórum vzhľadom na to, že poslanci SaS a Za ľudí avizovali, že sa takisto nezúčastnia na voľbe.

 

Neúčasť nazval obštrukciou

Pellegrini na utorkovej tlačovej konferencii povedal, že podpora 46 poslancov je pre predsedu parlamentu "žalostne málo". Dodal, že je to konečné zametenie kauzy diplomovej práce Kollára pod koberec.

 

Neúčasť na hlasovaní bola podľa Pellegriniho parlamentnou obštrukciou.

 

"Chceli sme v priamom prenose nasvietiť reflektor na SaS a Za ľudí, ktorí napriek silným rečiam nakoniec stiahli chvost, ako im to odkázal Igor Matovič, a neprišli ani do miestnosti, kde sa hlasuje," povedal Pellegrini s tým, že ich účasť na hlasovaní by spôsobila, že by voľba hladko prešla.

 

Problémy slovenskej ekonomiky

"Boli by sme len použití na celé toto teatro," dodal.

 

Podpredseda parlamentu tiež skonštatoval, že vládna koalícia týmito konfliktmi vzbudzuje vážnu pochybnosť, či dokáže riešiť problémy týkajúce sa napríklad slovenskej ekonomiky.

 

Kollár v utorok čelil odvolávaniu pre podozrenia z plagiátorstva pri jeho diplomovej práci. Návrh na odvolanie podal sám.

 

Za jeho odchod z funkcie hlasovalo len päť poslancov zo 71 platných hlasov. Vo funkcii teda ostáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona