Jožo Ráž: Teraz je vhodná doba modliť sa!

NETKY.SK • 30 August 2021, 10:35 • 2 min
Jožo Ráž: Teraz je vhodná doba modliť sa!

Legendárny slovenský spevák Jožo Ráž predstavil novú skladbu Ave Mária. Počas priameho prenosu z podujatia Slovenka roka v piatok 27. augusta. Skladbu venoval všetkým, ktorým bolo ublížené, ale aj tým, ktorí ubližovali a veria, že im bude odpustené.

slovakia

left justify in out

 

Skladbu pripravil pred tridsiatimi rokmi dlhoročný spolupracovník skupiny Elán Pavol Jursa. „Vtedy som žil dosť búrlivý rockerský život so všetkým, čo k tomu patrí. Necítil som, že by bola vhodná doba na to, aby sme ju zverejnili,“ spomenul Jožo Ráž.

 

imgimg

 

„Teraz je situácia veľmi vážna, ba až kritická, a mám pocit, že teraz je vhodná doba modliť sa.“ 

 

Prečítajte si: ROZHOVOR Patrik Herman: Kamarát ma na konkurz do Markízy doslova uniesol

 

Aranžmán skladby pripravil Peter Fambi Farnbauer pre jedného speváka, zbor, harfu, klávesy a gitaru. Text zodpovedá modlitbe Zdravas Mária v latinčine tak, ako je aj v Biblii. „Hudba je veľmi originálna. Vyšlo to krásne, inak to nevieme,“ povedal spevák, ktorý sa vyjadril aj k súčasnej pandemickej situácii: „To, čo nás postihlo, považujem za obrovské zlo a riziko, ktoré padá na celú civilizáciu. Mám dosť pesimistickú predstavu o tom, ako to bude pokračovať. Neviem, čo iné sa dá teraz robiť ako sa modliť.   To je celé.“

 

img

 

Vo videoklipe sa Ráž vracia cez archívne zábery do minulosti. Na záberoch vidieť jeho detské časy, časy mladosti a postupný prechod cez jeho rockerský život a ľudí, ktorí sú jeho neoddeliteľnou súčasťou. Kreatívny koncept videoklipu a réžiu mal v rukách Jozef Heriban. 

 

 

Videoklip sa začína venovaním v slovenčine: „Táto pieseň patrí všetkým tým, ktorým bolo ublížené, ale aj tým, ktorí ubližovali a veria, že im raz bude odpustené.“ Podľa Ráža si má každý nájsť v tomto venovaní to, čo je pre neho dôležité. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies