REPORTÁŽ: Ministerka vnútra Denisa Saková menovala nového prezidenta policajného zboru SR

NETKY.SK • 15 Apríl 2019, 14:33 • 2 min
REPORTÁŽ: Ministerka vnútra Denisa Saková menovala nového prezidenta policajného zboru SR

BRATISLAVA - Prioritou Milana Lučanského na poste policajného prezidenta bude stabilizácia polície a zvýšenie jej dôveryhodnosti. Sám sa tak vyjadril novozvolený prezident policajného zboru SR, ktorého počas dnešných hodín menovala do pozície ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Verím, že budem pokračovať v práci, ktorá bola začatá. Jednou z hlavných priorít je stabilizácia Policajného zboru a zvýšenie jeho dôveryhodnosti," povedal. V rámci reorganizácie polície by chcel skvalitniť a zefektívniť činnosť špecializovaných útvarov aj základných útvarov v polícii.

 

img

 

Na otázky týkajúce sa zavedenia elektronických služobných preukazov Saková odpovedala, že o ňom budú rokovať ešte s Úradom vlády a podpredsedom vlády pre investície a informatizáciu Richardom Rašim (Smer-SD). "Budeme sa to snažiť financovať z európskych štrukturálnych fondov. Ak to nebude možné, budeme na to používať rozpočtové prostriedky MV," ozrejmila ministerka s tým, že sa budú snažiť dosiahnuť výsledky do budúcich parlamentných volieb.

 

Lučanský skonštatoval, že preukazy môžu prispieť k sprehľadneniu a zefektívneniu polície. Ich zavedenie nadväzuje aj na nelegálne lustrácie. "Odbúra sa tým viac administratívy. Sú to veľmi závažné a svojím spôsobom protikorupčné opatrenia," ozrejmil s tým, že prispejú aj k sprehľadneniu činnosti policajtov.

 

Menovanie Lučanského do funkcie policajného prezidenta oznámila Saková v nedeľňajšej diskusnej relácii TA3 V politike. Najväčším argumentom bol pre ňu výsledok hlasovania v brannobezpečnostnom výbore Národnej rady SR. "Za generála Lučanského hlasovalo sedem poslancov brannobezpečnostného výboru, to znamená že aj poslanec opozície. Naopak, nikto nebol proti jeho menovaniu do funkcie," povedala Saková.

 

img

 

Voľba prezidenta policajného zboru SR sa konala podľa nových pravidiel. Novela podľa ministerky vnútra zavádza väčšiu transparentnosť. Kandidáti museli prejsť najprv odbornou komisiou, následne ich odporučil ministerke brannobezpečnostný parlamentný výbor, cez ktorý prešli ale už len dvaja kandidáti, a to Milan Lučanský a Ivan Ševčík.

 

Ponúkame aj celý záznam z dnešnej tlačovej konferencie.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies