REPORTÁŽ: Každoročný sviatok elegancie a noblesy, Prešporský bál

NETKY.SK • 25 Február 2019, 15:29 • 2 min
REPORTÁŽ: Každoročný sviatok elegancie a noblesy, Prešporský bál

BRATISLAVA - V jedinečných priestoroch historickej budovy Slovenskej filharmónie – bratislavskej Reduty sa 16. februára uskutočnil Prešporský bál, spájajúci umenie, bontón, krásu, eleganciu a noblesu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

XVIII ročník sa uskutočnil 16. februára 2019 o 20.00 v priestoroch historickej budovy Slovenskej filharmónie, v Redute. Rovnako ako v minulosti, aj teraz ukončil fašiangovú sezónu na Slovensku. Bratislavský bál každoročne prináša eleganciu, noblesu a vytvára tak jedinečnú scenériu pre ľudí, ktorí dokážu oceniť umenie, bontón a krásu v jej najrôznejších podobách.

 

Celkovú atmosféru dotvárali, samozrejme, hostia.

 

Bratislavský bál dodržal svoje tradície, ako sú úvodný tanec novicov, polnočné prekvapenie či vydávanie špeciálneho Polnočného magazínu. Jeho vyhlasovateľom a hlavným organizátorom bola agentúra ONe AIR s.r.o.

 

img

 

Hostia sa tradične zabávali na troch scénach. O zábavu sa postarali domáci aj zahraniční hudobní interpreti.

 

„Sme poctení každoročným vysokým záujmom návštevníkov, ktorí chcú s nami prežiť túto bálovú noc. Príprava Bálu nie je jednoduchá a vyžaduje si mesiace príprav. “ prezradil hlavný organizátor a producent Bratislavského bálu Vlado Vondrák.

 

img

 

Bratislavský bál je podujatím, ktoré každoročne vyberá a oceňuje výnimočné osobnosti a počiny ‒ idey ľudí. Cena Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka.

 

„Pre Čestnú radu je každoročne cťou vybrať a oceniť laureátov v kategórii Osobnosť a Idea – Počin,“ zhrnula ocenenie autorka ceny Katarína Rimóczyová, ako ďalej uvádza:

 

„Rada pri výbere prihliada na celoživotné priekopnícke pôsobenie na ich profesionálnej dráhe v spojitosti s odhodlaním zdolávať bariéry tradičného vnímania ich umeleckého videnia. Na XVIII. Bratislavskom bále opäť oceníme vynaliezavosť a objavnosť, profesionalitu a snahu urobiť pre Bratislavu niečo osobité a vzácne.“ Bratislavský bál je predovšetkým o stretnutí sa s priateľmi, tanečnej zábave a konverzácii. 

 

V tomto roku získali ocenenie Bratislavská čučoriedka spevák a skladateľ Janko Lehotský v kategórii Osobnosť a v kategórii Idea-počin OZ Bratislavské rožky.

 

img

 

Na 400 hostí čakalo hneď niekoľko prekvapení. Pripravený bol bohatý program na troch scénach. O zábavu sa postarali domáci aj zahraniční hudobní hostia. Hlavnú sálu v rytme valčíkov roztancovali Metropolitný orchester Bratislava, Orchester Pavla Zajáčka, speváčka Kristína a skupina Desmod. Pre hostí okrem skvelej zábavy bol prichystaný aj gastronomicky bohatý výber jedál a pitia.

 

img

 

V exkluzívnom videu prinášame rozhovory s Jankom Lehotským, OZ Bratislavské rožky, Vladom Vondrákom, Ciganskími diablami, Ivetou Malachovskou, Janou Mutňanskou, Gabikou Drobovou, Veronikou Husárovou, Janou Pištejovou, Máriou Rehákovou. Opýtali sme sa ich prečo je práve Prešporký bál podľa nich výnimočný a iný ako tie ostatné. O skvelej atmosfére sa môžete presvedčiť aj sami.

 

Pozrite sa, ako bolo na Prešporskom bále 2019:

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies