Renzi vymenuje predstaviteľa, ktorý sa bude starať o obnovu stredného Talianska

NETKY.SK • 1 September 2016, 09:17 • 2 min
Renzi vymenuje predstaviteľa, ktorý sa bude starať o obnovu stredného Talianska

AMATRICE - Taliansky premiér Matteo Renzi určil vládneho predstaviteľa, ktorý bude mať na starosti rekonštrukčné práce pri obnove stredného Talianska, zasiahnutého minulý týždeň 24. augusta ničivým zemetrasením.

slovakia

left justify in out

Renzi vybral Vasca Erraniho, ktorý mal tieto povinnosti aj pred štyrmi rokmi, keď dve zemetrasenia postihli sever krajiny a o život vtedy prišli vyše dve desiatky osôb. Informácie priniesla v stredu tlačová agentúra AP.

 

Premiér oznámil, že oficiálne vymenuje Erraniho dnes.

 

Errani bol predsedom samosprávy regiónu Emilia-Romagna, keď dve zemetrasenia - v časovom rozpätí deviatich dní - spôsobili zrútenie tovární, domov a ďalších budov v jednom z najproduktívnejších regiónov Talianska.

 

Renzi na stredajšej tlačovej konferencii v prítomnosti nemeckej kancelárky Angely Merkelovej vyhlásil, že oblasť Emilia-Romagna teraz stojí vďaka rekonštrukčnému úsiliu a na obnovu miest Amatrice, Accumoli, Arquata a okolitých osád "sme vybrali ten istý tím".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies