Rekonštrukcia štadióna by sa mohla začať v 2. polovici roku 2012

NETKY.SK • 16 November 2011, 05:00 • 2 min
Rekonštrukcia štadióna by sa mohla začať v 2. polovici roku 2012

Rekonštrukcia štadióna by sa mohla začať v 2. polovici roku 2012

slovakia

left justify in out

img

V druhej polovici budúceho roka by sa mohla začať kompletná rekonštrukcia futbalového štadióna v Poprade. Pod Tatrami by tak malo vzniknúť nové futbalové tréningové centrum. Pravdepodobnosť vzniku novej futbalovej akadémie v Poprade hodnotí prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jozef Kováčik na 97 percent.
V závere minulého týždňa sa totiž na Mestskom úrade v Poprade stretol s vedením mesta, aby prerokovali aktuálnu situáciu. V prvej fáze je plánované budovanie vyhrievanej hlavnej hracej plochy za asi 700.000 eur a nový umelý trávnik za 400.000 až 450.000 eur. Samozrejmosťou by podľa Kováčika malo byť umelé osvetlenie, aby sa trávnik využíval v čo najväčšom rozsahu. Súčasťou rekonštrukcie popradského štadióna bude nevyhnutne aj prestavba tribúny, kde by mali byť okrem iného aj ubytovacie kapacity.
Investícia by mala byť rozložená na tri a pol roka. Začiatok výstavby je však podmienený dohodou s popradským aquaparkom, ktorý má v súčasnosti futbalový štadión prenajatý na 20 rokov. Do konca tohto roka by malo byť jasné, ako sa obe strany dohodnú. "Sme nútení byť vlastníkom alebo mať aspoň prenajaté pozemky, na ktorých chceme investovať. Možnosť ako spolupráca s tretími stranami, nie je možná pre prísne pravidlá, pracujeme s auditovanými peniazmi," povedal po minulotýždňovom stretnutí v Poprade Kováčik. 
S projektom už mesto i SFZ pokročili, ak dôjde k jasnej dohode, s výstavbou by sa mohlo začať v druhej polovici budúceho roka. Nové tréningové centrum bude slúžiť nielen mládežníckym reprezentáciám, na sústredenia a turnaje, ale i rozvoju futbalu vôbec.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies