AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Hasiči majú požiar pod kontrolou. Čo bude s budovou?

NETKY.SK • 5 Marec 2022, 22:10 • 2 min
AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Hasiči majú požiar pod kontrolou. Čo bude s budovou?

BRATISLAVA - Na Drieňovej ulici v Bratislave začal v sobotu večer horieť šesťposchodový parkovací dom. Na miesto vyslali hasičov aj políciu.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 6. 3. 11:49

 

Hasiči už viac ako 12 hodín zasahujú pri požiari parkovacieho domu na Drieňovej ulici v Bratislave. Požiar je aktuálne pod kontrolou, lokalizovať sa ho podarilo v nedeľu krátko po 5:30. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

 

„Zasahujúci hasiči momentálne pokračujú v likvidačných prácach,“ doplnila Križanová. Na mieste udalosti zasahovalo celkom 113 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 39 kusmi hasičskej techniky z Bratislavského a Trnavského kraja. Na bezpečnosť dohliadalo viac ako 30 bratislavských policajtov.

 

Možno vás zaujme: Sme rodina chce kompenzovať rast cien

 

Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetruje polícia, ktorá naďalej zabezpečuje miesto udalosti. „Podľa doterajších informácií k požiaru malo dôjsť z doposiaľ presne nezistených príčin v čase krátko pred 19:30 na treťom poschodí šesťposchodového parkovacieho domu na Drieňovej ulici. Požiar sa následne rozšíril aj na ďalšie poschodia, pričom v jeho dôsledku došlo k silnému zadymeniu okolia miesta požiaru,“ spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

 

 

Z bezpečnostných dôvodov policajti po 23:00 uzatvorili aj okolité ulice a okolie miesta požiaru ohradili. Krátko pred 23:30 došlo k zrúteniu časti budovy zo strany Tomášikovej ulice. „V dôsledku požiaru došlo aj k poškodeniu skladových priestorov a obchodných priestorov. Výška spôsobenej škody je v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania a dokazovania,“ doplnil Szeiff.

 

Hasenie požiaru prebiehalo iba zvonku, pričom podľa hasičov nedošlo v tejto súvislosti k žiadnym zraneniam.

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren doplnil, že niekoľko zasahujúcich museli ošetriť hlavne z dôvodu nadýchania sa splodinami. „Všetci sú však v poriadku a aktuálne už žiadne riziko nehrozí,“ ubezpečil na sociálnej sieti. Dodal, že po konzultácii s odborníkmi nikto nepredpokladá, že by sa budova dala opraviť. „Zrejme bude musieť ísť celá preč,“ skonštatoval.

 

Aktualizácia 6. 3. 8:00 

 

Časť budovy sa zrútila. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta mestskej časti Ružinov Martin ChrenPri požiari zasahuje stovka hasičov, priblížili z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Doposiaľ sa pri udalosti nikto nezranil.

 

Hasiči doplnili, že požiar zachvátil celý objekt, prepadla sa časť strechy a stredové priečelie. Zasahujú všetky bratislavské hasičské stanice, hasiči z Pezinka, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a členovia desiatich dobrovoľných hasičských zborov z okolia.

 

 

„Požiar vypukol pred pol ôsmou hodinou večer a zasiahol tri poschodia (4. - 6. poschodie). Na mieste je zriadený riadiaci štáb,“ uviedli hasiči. Hasenie požiaru prebieha iba zvonku. Vo vnútri parkovacieho domu sa nikto nenachádza, všetci zasahujúci hasiči ho opustili včas a bez zranení.

 

Pôvodný článok: 

 

TASR o tom informovali z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). „Vzhľadom na rozsah požiaru, ako aj zadymenie okolia, občanov a vodičov motorových vozidiel touto cestou vyzývame, aby sa danému miestu vyhli,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Požiar údajne vypukol o 19:30. Polícia zatiaľ neeviduje žiadne zranenie. 

 

 

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren na sociálnej sieti vyzval obyvateľov, aby pozatvárali okná a nevetrali. „V garážach sa nachádzajú rôzne pneumatiky, oleje, nikto nevie, čo presne,“ doplnil. „Okolie by malo byť zabezpečené proti rozšíreniu požiaru, ale ako dopadne budova, je teraz ťažké vôbec odhadnúť. Hasičov čaká ťažká noc,“ uzavrel. 

 

Prečítajte si tiež: V nemocnici na Kramároch vyčíňal agresívny muž!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies