Real Madrid už nie je najhodnotnejším klubom sveta

NETKY.SK • 15 September 2015, 18:45 • 2 min
Real Madrid už nie je najhodnotnejším klubom sveta

NEW YORK – Podľa magazínu Forbes už nie je španielsky futbalový gigant Real Madrid klubom s najväčšou hodnotou na svete. Na čele tabuľky ho vystriedal tím zo zámoria.

slovakia

left justify in out

Magazín Forbes každý rok prináša rebríček hodnoty klubov NFL a tento rok sa na čelo dostal Dallas Cowboys s hodnotou neuveriteľných štyroch miliárd dolárov. Stalo sa tak aj napriek tomu, že Super Bowl nevyhrali už 19 rokov.

Znamená to, že Real Madrid už nie je najhodnotnejším klubom sveta, ktorý bol na vrchole v júlovom vydaní rebríčka. Podľa najnovších údajov španielsky klub zaostáva za tímom amerického futbalu o 740 miliónov dolárov ($3,26 miliardy).

Na treťom mieste sa spoločne umiestnili New England Patriots (NFL) a New York Yankees (MLB) s hodnotou 3,2 miliardy dolárov. Prvú päťku uzatvára FC Barcelona s hodnotou $3,16 miliardy.

Dallas Cowboys vďačí za tento triumf najmä veľkému trhu, šikovnému marketingu a príjmom z ich multifunkčného štadióna, kde na každý zápas chodí v priemere 90.000 divákov. Podľa Forbes je momentálne priemerná hodnota tímu NFL asi dve miliardy dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies