Rappera Troya Avea prepustili na kauciu, vinia ho z pokusu o vraždu

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 13:40 • 2 min
Rappera Troya Avea prepustili na kauciu, vinia ho z pokusu o vraždu

NEW YORK - Amerického rappera Troya Avea, ktorý čelí obžalobe z pokusu o vraždu a nezákonnej držby zbrane, prepustili v pondelok z väzenia na kauciu 500-tisíc dolárov (v prepočte takmer 453-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Tridsaťročného interpreta obžalovali minulý mesiac v prípade májovej streľby v newyorskom nočnom klube Irving Plaza, pri ktorej jeden človek zomrel a ďalší traja, vrátane Avea, sa zranili. Vyšetrovanie prípadu však pokračuje, pričom rodák z newyorského Brooklynu je naďalej jedným z podozrivých.


Prokuratúra súhlasila s Aveovým prepustením s tým, že musí nosiť monitorovacie zariadenie na členku a nesmie opustiť mesto New York. Výnimkou nie je ani návšteva rapperových dvoch maloletých detí, ktoré žijú v neďalekom New Jersey. Okrem toho má zákaz priblíženia sa ku koncertným halám, barom, arénam a iným miestam, kde sa usporadúvajú verejné vystúpenia.


Spomínaný incident sa odohral v stredu 25. mája okolo 22:15 miestneho času krátko pred začiatkom koncertu rappera T.I., keď Troy Ave, vlastným menom Roland Collins, vbehol do VIP miestnosti a bezohľadne päťkrát vystrelil do davu, pričom nerozmýšľal nad možnými dôsledkami a dokonca sa postrelil do nohy.

 

Projektily zasiahli celkovo štyroch ľudí vrátane jeho bodyguarda Ronalda McPhattera, ktorý zomrel v dôsledku poranenia brucha. Rappera krátko na to zatkli, pričom sudca vtedy zamietol jeho žiadosť o prepustenie na kauciu. Balistické testy dokázali, že jednu z troch zbraní, ktoré našli v rapperovej dodávke, použili na mieste činu. Zatiaľ však nie je isté, či šlo o rovnakú zbraň, z ktorej Ave strieľal na videu z bezpečnostnej kamery. Podľa jeho právnikov je rapper nevinný, pričom spomínaného McPhattera v skutočnosti zastrelil niekto iný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies