Rammstein sa po šiestich rokoch vrátia do Prahy

NETKY.SK • 23 November 2016, 15:23 • 2 min
Rammstein sa po šiestich rokoch vrátia do Prahy

BRATISLAVA - Nemecká industrial-metalová skupina Rammstein oznámila termíny prvých ôsmich koncertov budúcoročného turné.

slovakia

left justify in out

Je medzi nimi aj vystúpenie v Prahe, ktoré sa uskutoční 28. mája v miestnej Eden Aréne. Pôjde o ich prvý koncert v českej metropole od roku 2011, keď zahrali v O2 Arene. Vstupenky sa dostanú do predaja v piatok 25. novembra. Rammstein odštartujú turné 20. mája na Islande, nasledovať budú okrem Českej republiky aj koncerty v Dánsku, Nemecku, Estónsku, Belgicku a Francúzsku, pričom viaceré z nich budú súčasťou festivalov ako Rock am Ring, Rock im Park či Graspop Metal Meeting.

 

 

Skupina Rammstein vznikla v roku 1994 v Berlíne a jej zostavu odvtedy tvoria Till Lindemann (spev), Richard Z. Kruspe a Paul H. Landers (obaja gitara), Oliver "Ollie" Riedel (basgitara), Christoph "Doom" Schneider (bicie) a Christian "Flake" Lorenz (klávesy). Na konte majú zatiaľ šesť štúdioviek - Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005) a Liebe ist für alle da (2009). Komerčný úspech sa im podarilo dosiahnuť s albumom Mutter, ktorý obsahoval single Sonne, Links 2-3-4, Ich will, Mutter a Feuer frei! Medzi ich ďalšie hity patria single ako Mein Teil, Amerika, Benzin alebo Pussy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies