Rakúsky prezident Heinz Fischer vyzval na pokračovanie veľkej koalície

NETKY.SK • 8 Október 2013, 09:23 • 2 min
Rakúsky prezident Heinz Fischer vyzval na pokračovanie veľkej koalície

VIEDEŇ - Rakúsky prezident Heinz Fischer v pondelok vyzval na pokračovanie vlády "veľkej koalície". Informovala o tom agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Parlamentné voľby sa v Rakúsku konali 29. septembra. Sociálni demokrati (SPÖ) a ich koaličný partner, konzervatívna Rakúska ľudová strana (ÖVP) obstáli proti svojim silným vyzývateľom z euroskeptického pravicového krídla. V rakúskom parlamente majú obe strany 99 mandátov - o sedem viac, než je nevyhnutných 92 kresiel. Najsilnejšou stranou po voľbách napriek historickému poklesu preferencií teda ostala naďalej Faymannova SPÖ.

Podľa Heinza Fischera by koalícia týchto dvoch strán bola rozumným riešením. Dodal, že v iných koalíciách by bola priveľa neistoty. Rakúsky prezident povedal, že vláda dvoch najsilnejších strán by bola demonštráciou pochopenia vôle voličov. Vyzval budúcu vládu, aby ukázala schopnosť sa učiť a sledovať najlepšie budúce príležitosti, rovnako ako budovať zdravý sociálny systém.

Mala by tiež "dodržiavať veľkú politickú cnosť stability," ktorú krajine mnohí závidia. Podľa Fichera by to zabránilo populistom z oboch strán politického spektra, aby získali priveľa pozornosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies