Rakúsko na MS so štvoricou legionárov

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 12:52 • 2 min
Rakúsko na MS so štvoricou legionárov

VIEDEŇ - Hlavný tréner rakúskej hokejovej reprezentácie Manny Viveiros má k dispozícii na 77. majstrovstvá sveta v Štokholme a Helsinkách ofenzívnu hviezdu klubu zámorskej NHL Buffalo Sabres Thomasa Vaneka.

slovakia

left justify in out

Okrem neho sa na MS predstaví aj obranca Thomas Pöck z farmárskeho družstva Lake Erie Monsters v AHL. Legionármi v rakúskom národnom tíme sú tiež brankár Bernhard Starkbaum a útočník Michael Raffl, obaja v sezóne 2012/2013 pôsobili vo Švédsku. Ďalší hokejisti sú z nadnárodnej súťaže EBEL, všetci z rakúskych mužstiev. Rakúšanov v utorok večer čaká prípravný duel proti Dánom. V kádri v súčasnosti figuruje trojica brankárov, deväť obrancov a štrnásť útočníkov.

Rakúšania sa na MS predstavia v základnej skupine v Helsinkách, ich súpermi budú postupne výbery USA, Francúzska, Lotyšska, Nemecka, Slovenska, Fínska a Ruska.

Nominácia reprezentácie Rakúska na 77. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji:

Brankári: Thomas Höneckl (Villach), Bernhard Starkbaum (MODO/Švéd.), René Swette (Klagenfurt)
Obrancovia: Gerhard Unterluggauer, Mario Altmann (obaja Villach), Johannes Reichel, Martin Schumnig, Florian Iberer (všetci Klagenfurt), Sven Klimbacher, Andre Lakos (obaja Viedeň Capitals), Robert Lukas (Linz), Thomas Pöck (Lake Erie Monsters/AHL)
Útočníci: Gregor Baumgartner (Linz), Manuel Geier, Raphael Herburger, Thomas Hundertpfund, David Schuller, Thomas Koch (všetci Klagenfurt), Matthias Iberer (Graz), Andreas Kristler, Manuel Latusa, Daniel Welser (všetci Salzburg), Daniel Oberkofler (Linz), Markus Peintner (Villach), Michael Raffl (Leksand/Švéd.),Thomas Vanek (Buffalo Sabres/NHL)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies