Rakúsko láka na adventné trhy už v novembri

NETKY.SK • 9 November 2018, 17:17 • 2 min
Rakúsko láka na adventné trhy už v novembri

Štart sezóny prišiel niekde aj s mesačným predstihom. Dolné Rakúsko síce nedisponuje toľkými kilometrami zjazdoviek, ako napríklad Tirolsko, ale pri jeho návšteve nemusí ísť len o lyžovanie.

slovakia

left justify in out

Po celej spolkovej krajine sa totiž už počas novembrových a decembrových víkendov konajú adventné trhy, a to na zámkoch, kláštoroch, hradoch alebo aj v pivniciach.

 

Vianočné trhy vo Viedni sú síce stále neopozeranou klasikou, ale nemusia byť zďaleka tým jediným miestom, kam tento rok vyrazíte.

 

img

 

Adventom bude žiť trebárs celé Podunajsko a údolie Wachau, známe všetkým milovníkom vína. V ňom sa trhy konajú napríklad pri zámku Dürstein alebo v neďalekom mestečku Melk.

 

A bez vareného vína by to nešlo. Oblasť Podunajska ponúka aj množstvo ďalších pamiatok, či už hradov, zámkov či kláštorov, kde sa adventné trhy konajú.

 

img

 

Ak ale chcete do Dolného Rakúska len na skok, navštívte trhy na zámku Rosenburg, ktoré majú povesť tých najromantickejších.

 

Na trhoch nechýbajú regionálni predajcovia, umelci, remeselníci ani lokálne špeciality. A pokiaľ vám ide o ešte väčšiu úsporu času, vyberte región Weinviertel, ktorý leží hneď pri českých hraniciach. Viničné uličky v niekoľkých mestečkách ponúknu tiež vianočné akcie, kde pôjde predovšetkým o víno.

 

img

 

Zavítať môžete napríklad do Retzi alebo Hadres, ktorý je naozaj hneď za hranicami, a nájdete v ňom najdlhšiu pivničnú uličku v celom Rakúsku.

 

Ak vás už zláka samotná Viedeň, venujte nejaký čas aj jej priľahlému okoliu. Trebárs Mödlingu či Badene, kde na vás čakajú stredoveko ladené trhy s kupcami a remeselníkmi. Nechýbajú v nich ani atrakcie ako kolotoče alebo jazdy v kočoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies