Rakúsko chce spolupracovať s Google a YouTube na odstraňovaní videí teroristov

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 15:02 • 2 min
Rakúsko chce spolupracovať s Google a YouTube na odstraňovaní videí teroristov

VIEDEŇ - Rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová dnes uviedla, že štátna tajná služba má v pláne úzko spolupracovať s internetovými platformami Google a YouTube pri odstraňovaní videozáznamov z dielne teroristov, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Miklová-Leitnerová si od návrhu sľubuje odstránenie "násilných videí od teroristov a radikálov z internetu tak rýchlo, ako sa dá".
     

Rakúska ministerka tiež vyzvala všetkých užívateľov internetu, aby teroristicky ladené videá nahlásili priamo rakúskemu rezortu vnútra. Vďaka tomu by experti mohli posunúť informácie ďalej poskytovateľom internetových platforiem, kde sa videá objavili, a následne ich požiadať o zmazanie obsahu.
     

Podľa informácií ORF má byť plán ministerky Miklovej-Leitnerovej prediskutovaný v priebehu dnešného dňa na stretnutí ministrov vnútra EÚ v belgickom Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies