Rakúska ministerka vnútra: Treba uzavrieť všetky migračné trasy cez Balkán

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 22:03 • 2 min
Rakúska ministerka vnútra: Treba uzavrieť všetky migračné trasy cez Balkán

VIEDEŇ - Rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová je za uzatvorenie všetkých migračných trás cez Balkán.

slovakia

left justify in out

Po uzatvorení tzv. západobalkánskej trasy vedúcej z Grécka krajinami bývalej Juhoslávie a dosiahnutí dohody medzi Európskou úniou a Tureckom treba zablokovať aj východobalkánsky koridor, pretože sa vytvoril potenciál 1,1 milióna ľudí, ktorí by sa mohli dať do pohybu cez Bulharsko, povedala dnes ministerka v relácii televízie ORF Pressestunde.

 

Podobne ako rakúsky prezident Heinz Fischer je aj šéfka rezortu vnútra skeptická ohľadom vyhliadok na úspech dohody medzi EÚ a Tureckom. Táto dohoda podľa nej problém nerieši, pretože už teraz sa rysujú obchádzkové migračné trasy cez Bulharsko, keďže grécko-macedónske hranice sú nepriechodné. Svedčia o tom rastúce počty zadržaných utečencov i prevádzačov.

 

Miklová-Leitnerová zopakovala v tejto súvislosti svoj názor, že Európa sa musí stať "pevnosťou". "Práve teraz ju staviame," povedala.

 

Ministerka potvrdila, že za niekoľko uplynulých dní bolo podaných asi 100 žiadostí o azyl denne, nie však na hraniciach Rakúska, ale vo vnútrozemí. Ak zostane pri týchto počtoch, tohtoročná kvóta 37.500 prijatých žiadostí o azyl by sa mohla dosiahnuť na jeseň. Miklová-Leitnerová sa preto domnieva, že treba prijať ďalšie opatrenia, aby nebola prekročená.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies