Rakúska armáda nacvičuje ochranu Viedne pred teroristami

NETKY.SK • 10 November 2014, 12:34 • 2 min
Rakúska armáda nacvičuje ochranu Viedne pred teroristami

VIEDEŇ - Rakúska armáda uskutočňuje od pondelka v rôznych častiach Viedne nácvik ochrany pred útokmi teroristov, do ktorého sa má podľa verejnoprávnej stanice ORF zapojiť 800 vojakov.

slovakia

left justify in out

Akcia pod názvom Netzwerk 2014 potrvá týždeň a okrem vojenských zložiek sa na nej zúčastňujú taktiež polícia, mestské orgány, štátne železnice, správa viedenského prístavu či miestna plavebná spoločnosť. Ako terče simulovaných útokov ORF menuje sklad ropných látok v časti Lobau, tepelnú elektráreň Donaustadt, hydroelektráreň Freudenau a dunajské prístavy, ale aj riečny ľadoborec či osobnú loď. Stanica v tejto súvislosti cituje vyhlásenie ministerstva obrany, podľa ktorého je "ochrana objektov, povedzme pred teroristickými útokmi, patrí medzi najpravdepodobnejšie budúce zásahové úlohy príslušníkov (záložných) milícií".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies