Radwanská pred Cibulkovou: Urobím všetko, čo sa dá

NETKY.SK • 22 Január 2014, 08:09 • 2 min
Radwanská pred Cibulkovou: Urobím všetko, čo sa dá

MELBOURNE - Poľská tenistka Agnieszka Radwanská na piaty pokus zlomila svoju štvrťfinálovú kliatbu na Australian Open v Melbourne, ktorá sa začala v roku 2008 prehrou s Danielou Hantuchovou.

slovakia

left justify in out

Tentoraz v osmičke úvodného grandslamového turnaja sezóny prekonala favorizovanú šampiónku z predchádzajúcich dvoch ročníkov, Bielorusku Viktoriu Azarenkovú, za 120 minút 6:1, 5:7, 6:0 a preverí ďalšiu debutantku v miestnom semifinále Dominiku Cibulkovú.

"Sme rovesníčky a ja som v minulosti absolvovala veľa mládežníckych podujatí na Slovensku aj v Česku. Myslím si, že s Dominikou sme sa prvý raz stretli už ako deväť- či desaťročné. Netuším však, ktorá z nás uspela v tom premiérovom súboji, nespomínam si už ani na ďalšie okolnosti," priznala 24-ročná päťka svetového rebríčka Radwanská, ktorá proti dvojke renkingu Azarenkovej znížila v bilancii zo vzájomných seniorských konfrontácií na 4:12. Rivalku prekonala po sérii siedmich nezdarov. Vlani v katarskej Dauhe prehrala dvakrát 3:6. Predvlani vo štvrťfinále AO to bolo 7:6 (0), 0:6, 2:6. Teraz mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 23:15, zdolaná 33:47. Poľka zvládla 19 z 24 zákrokov pri sieti. 

"Vždy je zradné hrať s niekým, koho poznáte natoľko dobre," upozornila finalistka Wimbledonu 2012 Radwanská v kontexte štvrťfinále aj semifinále a dodala: "Videla som niekoľko miestnych zápasov Dominiky. Predovšetkým dnes predvádzala výborný tenis. Každý zápas je však iným príbehom. O to viac, keď ide o takúto pokročilú fázu vrcholného podujatia. Začiatok vždy prináša trochu zviazanosti. Ísť na kurt bez nervozity - najmä v takomto štádiu turnaja - je ťažké, ale azda sa to už po niekoľkých gemoch utrasie a ja predvediem môj najlepší tenis." 

Presne o dva mesiace od Cibulkovej staršia Radwanská má proti Slovenke povzbudzujúcu "dospelácku" štatistiku 5:1. Bratislavčanku frustrovala dvojitým "kanárom" vlani vo finále v Sydney, musela sa pred ňou skloniť v dueli o titul v júli v kalifornskom Stanforde (6:3, 4:6, 4:6), revanšovala sa v septembri v osemfinále v Tokiu (6:3, 6:4). 

Radwanská po triumfe nad Azarenkovou netajila spokojnosť: "Je náročné hrať proti niekomu, s kým som toľkokrát prehrala. Vedela som, že je to skvelá tenistka a na tomto turnaji sa jej zvykne dariť, predvádzala na ňom úžasné výkony. Ja som však nemala čo stratiť - obhajkyňou titulu bola ona. Som šťastná, že som naplnila zámer ísť si po každý možný úder, počínala som si naozaj skvele. Tretí set bol priam neuveriteľný. Nemôžem sa veru ponosovať." Poľka verí, že práve ona sa môže stať nástupkyňou Bielorusky na tróne: "Dúfam... Urobím pre to všetko, čo bude v mojich silách." 

Prehľad vzájomných seniorských zápasov Cibulkovej s A. Radwanskou (1:5): 
2006 Budapešť (Maď.) antuka 2. kolo kvalifikácie Radwanská 6:4, 6:0 
2008 Dauha (Katar) tvrdý povrch štvrťfinále Radwanská 6:4, 6:7 (7), 6:4 
2008 New York (USA) - US Open tvrdý povrch 3. kolo Radwanská 6:0, 6:3 
2013 Sydney (Aus.) tvrdý povrch finále Radwanská 6:0, 6:0 
2013 Stanford (USA) tvrdý povrch finále Cibulková 3:6, 6:4, 6:4 
2013 Tokio (Jap.) tvrdý povrch osemfinále Radwanská 6:3, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies