Rada KDH schvála program, bude hovoriť aj o stiahnutí Mikloška z volieb

NETKY.SK • 14 Január 2016, 11:12 • 2 min
Rada KDH schvála program, bude hovoriť aj o stiahnutí Mikloška z volieb

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati schvália v sobotu 16. januára na rokovaní Rady KDH v Poprade volebný program, v ktorom ponúknu svoje riešenia na najbližšie štyri roky. Hovoriť by však údajne mali aj o kandidatúre poslanca Jozefa Mikloška v marcových parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

V strane sa totiž podľa informácií TASR objavujú názory, že by ho mohli stiahnuť z kandidačnej listiny. Dôvodom je návrh zákona, ktorým chcel Mikloško, Štefan Kuffa a Marian Kvasnička (obaja nezaradení) okrem iného posielať ženy do väzenia aj za umelé oplodnenie. Návrh mal zakazovať okrem iného interrupcie, eutanáziu aj umelé oplodnenie. Parlament to odmietol.

 

Viacerí v KDH sa s Mikloškovým návrhom nestotožnili. Považujú ho za jeho sebaprezentáciu, ktorá hnutiu poškodila. Aj preto je podľa zdrojov TASR v hre otázka jeho stiahnutia z kandidátky. Strana môže podľa zákona stiahnuť svojho kandidáta aj celú kandidačnú listinu 48 hodín predo dňom volieb.

 

Program KDH sa má v desiatich bodoch venovať zlepšeniu životnej úrovne rodín, detí a seniorov. Volebný program vychádza z dlhodobého programu KDH schválenom vo februári 2015 na slávnostnom sneme v Nitre.

 

Hnutie tento týždeň niektoré z bodov programu už predstavilo. Prvým je návrh na zníženie daní pre pracujúcich rodičov. KDH navrhuje zaviesť nezdaniteľné minimum na dieťa vo výške 150 eur mesačne. Podľa KDH si pracujúci rodič takýmto spôsobom prilepší do peňaženky 342 eur ročne. "Rodina s tromi deťmi takýmto spôsobom pri priemernom plate môže platiť nulové dane," uviedol ekonomický radca KDH Darius Anton Hatok. Šéf KDH Ján Figeľ zdôraznil, že návrh vychádza z analýzy sledovania nákladov na starostlivosť o deti v súčasných rodinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies