Rada Európy školila novinárov, ako písať o Rómoch eticky správne

NETKY.SK • 8 November 2016, 16:14 • 2 min
Rada Európy školila novinárov, ako písať o Rómoch eticky správne

BRATISLAVA - Medzinárodná ľudsko-právna organizácia Rada Európy v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rómske komunity usporiadala v dňoch 02. 11. - 3. 11. 2016 vo Zvolene a na Donovaloch Národný seminár pre novinárov v oblasti antidiskriminácie Rómov so zameraním na etické podávanie správ o obyvateľoch rómskych komunít.

slovakia

left justify in out

Seminár sa organizoval pre novinárov zo Slovenskej republiky, ktorí pracujú alebo si želajú pracovať s tematikou dotýkajúcou sa Rómov. Cieľom tréningu bolo posilniť povedomie a schopnosti novinárov v oblasti etického a objektívneho zobrazovania Rómov v médiách.

 

Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ábel Ravasz na úvod uviedol, že poskytovaním etických a objektívne spracovaných informácii o živote rómskej komunity má neoceniteľný význam v zmysle znižovania sociálneho napätia a zvyšovania podpory širokej verejnosti k integračným politikám, ktoré nám napomôžu začleniť vylúčené skupiny obyvateľstva späť do spoločnosti.

 

Podľa Malgorzaty Rozyckej, zástupkyne Rady Európy cieľom Národného seminára pre novinárov v oblasti antidiskriminácie Rómov je nevyhnutné podporovať etické a objektívne zobrazovanie Rómov v médiách a zvyšovanie vedomostí v oblasti intervenčných mechanizmov štátu, ktoré sa zasadzujú za zlepšenie postavenia Rómov v spoločnosti ako aj poznanie histórie Rómov.

 

Seminár bol vyjadrením úsilia Rady Európy podporovať implementáciu Štrasburského vyhlásenia o Rómoch Rady Európy / CM(2010) 133 final 20. októbra 2010 / a cielenú pomoc členským štátom zdokonaliť uplatňovanie Európskeho dohovoru o ľudských právach, v zmysle výkladu Európskeho súdu pre ľudské práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies