R. Fico: Je pravdepodobné, že v budúcnosti vznikne ľavo-pravá koalícia

NETKY.SK • 15 November 2010, 08:12 • 2 min
R. Fico: Je pravdepodobné, že v budúcnosti vznikne ľavo-pravá koalícia

R. Fico: Je pravdepodobné, že v budúcnosti vznikne ľavo-pravá koalícia

slovakia

left justify in out

img

Počet strán, ktoré sa budú v dostávať do parlamentu, bude stále užší a užší a je teda aj taká pravdepodobnosť, že vznikne v budúcnosti koalícia, ktorá bude prenikom stredoľavej a stredopravej strany. V dnešnej relácii STV O 5 minút 12 to vyhlásil staronový predseda Smeru-SD Robert Fico ako odpoveď na otázku, či vidí reálne koalíciu Smeru-SD a SDKÚ-DS.
      "Bol by som veľmi zlý politik, keby som takú možnosť do budúcna vylučoval," povedal. Tvrdí, že niektoré politické strany sa čoraz viac štandardizujú a budú mať vysokú pravdepodobnosť účasti v NR SR.
      Fico zopakoval, že Smer-SD mal vždy záujem, aby bolo vo vláde čo najmenej strán. No nemyslí si, že na Slovensku v súčasnosti existuje politický subjekt, ktorý by mohol zostavovať vládu sám.
      Expremiér sa nevyhol ani kauze nahrávky, ktorá sa objavila krátko pred júnovými parlamentnými voľbami a na ktorej hlas údajne podobný Robertovi Ficovi hovorí o financovaní Smeru-SD. "Kto si to vypočuje, musí sa pýtať, aký som mal ja dôvod robiť takýto referát s takýmto obsahom a hovoriť o roku 2003, keď v tom roku mal Smer kopu peňazí zo štátneho rozpočtu?" pýtal sa Fico.
      Deklaroval, že v tejto veci spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. "Ja sám som veľmi zainteresovaný na tom, aby to bolo čo najrýchlejšie vyšetrené," dodal.
      O obsahu nahrávky informoval ako prvý portál sme.sk. Hlas údajne podobný Ficovmu sa na zvukovom zázname chváli, že sumu 75 miliónov korún (2,49 milióna eur) zohnal "vlastnou hlavou". "Ja len môžem povedať, že som zabezpečil, a toto môžem povedať, dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci," povedal hlas na nahrávke. V rokoch 2001 a 2002 dostala strana od sponzorov oficiálne len necelých päť miliónov korún.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies