Manchester United chce ovládnuť Premier League, spolieha sa na Cristiana Ronalda

NETKY.SK • 31 August 2021, 15:53 • 2 min
Manchester United chce ovládnuť Premier League, spolieha sa na Cristiana Ronalda

MANCHESTER – Hviezdny Cristiano Ronaldo sa po dvanástich rokoch vracia na štadión Old Trafford. Vedenie Manchesteru United využilo jeho nespokojnosť v turínskom Juventuse a zaplatilo za neho 15 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Portugalský reprezentant je posledným dielom skladačky trénera Oleho Gunnara - Solskjaera, ktorý dostal za úlohu priviesť červených diablov k vytúženému titulu v anglickej najvyššej súťaži. Manchester naposledy ovládol Premier League v sezóne 2012 – 2013 ešte pod vedením legendárneho Alexa Fergusona, odvtedy sa však díva na chrbát londýnskej Chelsea, Liverpoolu či mestskému rivalovi City.  

 

 

Ronaldov osud v Juventuse ovplyvnila predovšetkým kritika fanúšikov, kvôli ktorej sa rozhodol z klubu odísť. United za neho zaplatí 15 miliónov eur + 8 miliónov v rámci bonusov, celková suma ale bude rozložená do splátok počas nasledujúcich piatich rokov. Rodák z Madeiry podpísal v staronovom pôsobisku dvojročnú zmluvu a už sa teší na ďalšiu kariérnu výzvu.

 

„Manchester United bude mať v mojom srdci vždy špeciálne miesto. Prekvapilo ma, koľko správ som od piatkového oznámenia dostal. Nemôžem sa dočkať, až sa po reprezentačnej prestávke pripojím k tímu a nastúpim pred fanúšikmi na Old Trafforde. Je ťažké popísať, čo cítim, keď vidím, ako celý svet sleduje môj návrat. Je to ako splnený sen po toľkých rokoch, počas ktorých som proti United nastupoval ako súper. Ale aj vtedy som tento klub miloval a rešpektoval jeho fanúšikov.“

 

 

„Jeho návrat ukazuje výnimočné postavenie nášho klubu. Mám obrovskú radosť, že sa vrátil tam, kde to pre neho všetko začalo. Je to skvelý futbalista a človek. Na to, aby ste v jeho veku stále hrali na najvyššej úrovni, potrebujete byť výnimoční. Nepochybujem o tom, že nás opäť očarí a jeho schopnosti pomôžu mladým hráčom,“ rozplýval sa nórsky tréner, ktorý bol v minulosti Ronaldovým spoluhráčom v červenom drese.

 

 

Manchester má po úvodných troch kolách novej sezóny Premier League na konte 7 bodov a nachádza sa na 3. priečke, len dva body za lídrom z Tottenhamu. Návrat Ronalda spôsobil v Anglicku hotový ošiaľ, ide predsa o hráča, ktorý v minulosti nastrieľal za United 118 gólov v 292 zápasoch. S mužstvom dokonca zvíťazil v prestížnej Lige majstrov a trikrát dvíhal nad hlavu pohár pre víťaza Premier League.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona