Vyrábal konopnú masť pre rodičov a priateľov. Súd ho poslal na 20 rokov za mreže!

NETKY.SK • 6 December 2021, 20:24 • 2 min
Vyrábal konopnú masť pre rodičov a priateľov. Súd ho poslal na 20 rokov za mreže!

SEREĎ - Bývalý športovec liečivú masť na ubolené kĺby či chrbticu rozdával. Súd mu zhabal aj rodinný dom, ktorý mu rodičia darovali.

slovakia

left justify in out

Bývalý profesionálny rýchlostný kajakár Josef Šipoš si dnes vypočul tvrdý trest. Za pestovanie marihuany ho trnavský sudca poslal na 20 rokov za mreže. Bývalý majster Európy zo zakázanej rastliny vyrábal liečivé maste pre svojich rodinných príslušníkov či priteľov. Informovala o tom televízia Markíza. 

 

Polícia u bývalého športovca zhabala 18 kíl sušenej rastliny, ktorú vyčíslila na 182-tisíc eur. Sudca dnes rozhodol aj o prepadnutí majetku. Ide o Šipošov rodinný dom v Dolných Zeleniciach pri Hlohovci, ktorý mu darovali rodičia. Pôvodne mu hrozil až 25-ročný trest.

 

Ako uviedol pre televíziu právnik odsúdeného, prípad jeho klienta je ukážkovým príkladom toho, že slovenská právna úprava umožňuje ukladať neprimerané kruté tresty pre prechovávateľov marihuany.

 

Marihuanu pestoval pri rieke Váh. Ako uviedli Šipošovi rodičia, ich syn masť rozdával. Takýmto spôsobom sa snažil blízkym uľaviť od bolesti kĺbov či chrbta. Z drakonického rozsudku sú zdrvení. Zároveň nerozumejú tomu, prečo má v prospech štátu prepadnúť aj rodinný dom, ktorý na syna v minulosti prepísali

 

Ako ďalej pripomenula televízia, rozsudok nie je právoplatný. Josef Šipoš sa odvolal, o jeho sťažnosti bude rozhodovať Krajský súd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies