R. Elmera znova zatkli za poskytnutie údajov stránke WikiLeaks

NETKY.SK • 20 Január 2011, 08:06 • 2 min
R. Elmera znova zatkli za poskytnutie údajov stránke WikiLeaks

R. Elmera znova zatkli za poskytnutie údajov stránke WikiLeaks - Krimi Švajčiarska polícia zatkla dnes večer bývalého bankára Rudolfa Elmera pre obvinenia z porušenia bankového tajomstva v prípade odovzdania údajov webovej stránke WikiLeaks.

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarska polícia zatkla dnes večer bývalého bankára Rudolfa Elmera pre obvinenia z porušenia bankového tajomstva v prípade odovzdania údajov webovej stránke WikiLeaks. Len niekoľko hodín pred tým Elmera uznal súd vinným z ďalších obvinení.
      Polícia a prokuratúra v Zürichu v spoločnom oznámení uviedli, že vyšetrovatelia preverujú, či Elmer poskytnutím informácií stránke WikiLeaks neporušil prísny švajčiarsky zákon o bankách. Bližšie podrobnosti neoznámili.
      Súd v Zürichu predtým uznal Elmera vinným z porušenia bankového tajomstva za zverejnenie súkromných údajov klientov, ako aj z vyhrážania sa zamestnancovi banky Julius Bär, v ktorej v minulosti pracoval. Bývalému bankárovi udelil podmienečný trest pokuty vo výške 7200 švajčiarskych frankov (približne 5554 eur).
      Elmer, ktorý prispel k zviditeľneniu stránky WikiLeaks pred troma rokmi, keď ju využil na zverejnenie tajných údajov o klientoch, odovzdal v pondelok zakladateľovi stránky Julianovi Assangeovi ďalšie materiály, údajne obsahujúce detaily o daňových únikoch prominentov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies