Quintana po druhom páde odstúpil z Vuelty

NETKY.SK • 3 September 2014, 15:48 • 2 min
Quintana po druhom páde odstúpil z Vuelty

PAMPLONA - Kolumbijský cyklista Nairo Quintana mal po nehode v utorkovej časovke pád aj v stredajšej 11. etape Vuelty. Jeden z favoritov na celkové prvenstvo musel zamieriť do nemocnice a z pretekov odstúpil. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Víťaz tohtoročného Gira d'Italia odštartoval 11. etapu s boľavým členkom a bedrovým kĺbom. V pelotóne absolvoval približne 20 kilometrov, než sa znova zaplietol do nehody. Jeden z lídrov stajne Movistar musel zamieriť na vyšetrenie do nemocnice a tak sa preteky Okolo Španielska pre neho skončili. "Cíti bolesť v pravom ramene. Sanitka ho previezla na kliniku," napísal tím Movistar na Twitteri.

 

Lekári mu následne diagnostikovali zlomeninu lopatky. "Utrpel fraktúru pravej lopatky a vo štvrtok podstúpi operáciu," informovali predstavitelia tímu na sociálnej sieti.
      

Quintana až do desiatej etapy viedol priebežnú klasifikáciu na Vuelte. Po prvom páde však nabral takmer trojapolminútovú stratu na Alberta Contadora a klesol v hodnotení na 11. miesto. Po jeho odstúpení zostal jediným lídrom Movistaru Španiel Alejandro Valverde, ktorý po stredajšej etape stráca na krajana Contadora 20 sekúnd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies